Με δυο έργα «έρχεται» το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών»

Ακούραστοι συνεχίζουν οι άνθρωποι του Επί Σταγών το ταξίδι τους… και μέσα στον Μάρτιο ανεβάζουν δυο σπουδαία έργα.

0 420

Ακούραστοι συνεχίζουν οι άνθρωποι του Επί Σταγών το ταξίδι τους… και μέσα στον Μάρτιο ανεβάζουν δυο σπουδαία έργα.

Ακούραστοι συνεχίζουν οι άνθρωποι του Επί Σταγών το ταξίδι τους… και μέσα στον Μάρτιο ανεβάζουν δυο σπουδαία έργα.

Συγκεκριμένα οι πρόβες έχουν αρχίσει και αυτή τη φορά το Θεατρικό Εργαστήρι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανεβάσει δυο θεατρικές παραστάσεις.

Το ένα έργο είναι το “Δεσποινίς Μαργαρίτα” , μονόλογος του Ρομπέρτο Ατάιντε. Το ρόλο της Δεσποινίδας Μαργαρίτας ενσαρκώνει η Βούλα Νικολογιάννη η οποία θα βρίσκεται μόνη της στην σκηνή για μιάμιση ώρα περίπου

Το έργο:

Η Δεσποινίς Μαργαρίτα είναι δασκάλα Δημοτικού σχολείου και είναι η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, όπου μπαίνει να κάνει μάθημα. Εδώ οι θεατές έχουν το ρόλο των μαθητών. Η Δεσποινίς Μαργαρίτα μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας ξετυλίγει τη διπλή της ταυτότητα. Αυτής της εκπαιδευτικού-εξουσιάστριας και της γυναίκας. Εκτός από τα μαθήματα ιστορίας, βιολογίας, γραμματικής και μαθηματικών που τους διδάσκει, τους διδάσκει θέματα γύρω από την ανθρώπινη ύπαρξη.

Το πολυσυζητημένο έργο Δεσποινίς Μαργαρίτα πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1975 από την Έλλη Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, ενώ αντίστοιχα το ρόλο την ίδια χρονιά παίζουν στην Αμερική η Ε. Πάρσοσνς και στην Γαλλία η Α. Ζιραρντό. Το έργο του Ρομπέρτο Ατάυντε έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από τριάντα χώρες. Στην Ελλάδα είναι η 7η φορά που παρουσιάζεται. Εκτός από την Έλλη Λαμπέτη το ρόλο έχουνε ερμηνεύσει οι: Θέμις Μπαζάκα, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώργος Μαρίνος, Κωνσταντίνος Χατζής, Όλια Λαζαρίδου.

– Το δεύτερο έργο είναι το “Δάφνες και Πικροδάφνες” έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά.

Πρόκειται για μια σάτιρα πολιτικών ηθών με τέσσερις άνδρες να βρίσκονται συνεχώς επάνω στην σκηνή. Τους ρόλους υποδύονται οι Γάζος Νεκτάριος, Δριτσέλης Κώστας, Χρήστος Σιάπκας και Φώτης Πάλλας,

Το έργο:

Τέσσερις τοπικοί στυλοβάτες υποψηφίων βουλευτών μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Ο καθένας κρατά κρυμμένα μυστικά που θ’ αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων. Σ’ αυτή την εκρηκτική συνάντηση, οι τέσσερις αυτοί ισχυροί άντρες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία, προκειμένου να ενεργήσουν με στόχο το προσωπικό τους συμφέρον. Και βέβαια, μεγάλη πρωταγωνίστρια, μια γυναίκα, που αν και μονίμως απούσα, δρομολογεί τις εξελίξεις.

Καλή επιτυχία…

theatr IMG 6255theatr IMG 6257theatr IMG 6265theatr IMG 6279theatr IMG 6281theatr IMG 6285

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr