Συνελήφθησαν οι τρεις Αλβανοί δραπέτες

Ο ένας μετά τον άλλον οι τρεις επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες που κινούνταν στον Γράμμο έπεσαν στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ.,

0 315

Ο ένας μετά τον άλλον οι τρεις επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες που κινούνταν στον Γράμμο έπεσαν στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ.,

Ο ένας μετά τον άλλον οι τρεις επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες που κινούνταν στον Γράμμο έπεσαν στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ., που επιστράτευσε γι’ αυτόν τον σκοπό θερμικές κάμερες, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ελικόπτερο, καθώς τόσο οι ελληνικές όσο και οι Αρχές της γειτονικής χώρας θεωρούσαν δεδομένο το… δρομολόγιο των κακοποιών προς την Ελλάδα.

«Με την άμεση σύλληψη των τριών επικίνδυνων δραπετών αποτρέψαμε μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας μας» δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Οπως είπε, όταν έγινε η απόδραση από τις φυλακές Ντρένοβα στην Αλβανία, στα αστυνομικά αποσπάσματα που περιπολούσαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο σήμανε συναγερμός.

Από την πρώτη στιγμή που οι τρεις 30χρονοι επικίνδυνοι κακοποιοί μπήκαν σε ελληνικό έδαφος βρίσκονταν σε συνεχή παρακολούθηση, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τετάρτης το απόσπασμα που τους «έβλεπε» να προσπαθήσει να τους ακινητοποιήσει στην περιοχή της Χρυσής, στους πρόποδες του Γράμμου.

Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του πρώτου δραπέτη, ο οποίος είχε μαζί του ένα υποπολυβόλο καλάσνικοφ. Οι άλλοι δύο συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν και χωρίστηκαν προκειμένου να μπερδέψουν τα αποσπάσματα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες συνελήφθη -χωρίς να προβάλει αντίσταση- ο δεύτερος δραπέτης, ο οποίος προσπαθούσε να κρυφτεί σε δασώδη περιοχή κοντά στα σύνορα, ενώ ο τρίτος λίγη ώρα αργότερα, σε μια χαράδρα του Γράμμου, όπου τον μύρισε αστυνομικός σκύλος με αποτέλεσμα να περικυκλωθεί από αστυνομικούς, να πετάξει το καλάσνικοφ και να παραδοθεί.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αστραπιαία και οι δραπέτες δεν πρόλαβαν να δουν ούτε… ελληνικό χωριό!

Ο αντιστράτηγος Τσακνάκης τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που είχαν οι ελληνικές με τις αλβανικές Αρχές, οι οποίες από την πρώτη στιγμή διαβίβασαν στους Ελληνες συναδέλφους τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τους κακοποιούς.
Espressonews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr