Κώστας Πατέρας – Το ψευτοδίλημμα

Η πρόταση ΜΟΜΦΗΣ, που κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, φαινομενικά… τάραξε τα λιμνάζοντα νερά

0 417

Η πρόταση ΜΟΜΦΗΣ, που κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, φαινομενικά… τάραξε τα λιμνάζοντα νερά

Η πρόταση ΜΟΜΦΗΣ, που κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, φαινομενικά… τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της έτσι και αλλιώς προβληματικής πολιτικής κατάστασης, ουσιαστικά, όμως, δεν πρόκειται αυτή την χρονική συγκυρία να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα δηλ. να πέσει η κυβέρνηση. Το πολιτικό αυτό άρθρο γράφεται και αποστέλλεται προς δημοσίευση δώδεκα ώρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλής το βράδυ της Κυριακής.

Τα δύο μεγάλα κόμματα, Ν.Δ., και ΣΥΡΙΖΑ έχουν έτσι μια ευκαιρία να συσπειρώσουν την πολιτική και κομματική βάση, ενώ ταυτόχρονα ξαναδημιουργείται το δίλλημα των εκλογών. Οι δύο Αρχηγοί προσπαθούν απεγνωσμένα πρώτον να κρατήσουν τους ψηφοφόρους τους και δεύτερον να επικρατήσουν στον κεντρώο χώρο, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, δηλ. να ψαρέψουν ψηφοφόρους, που έφυγαν από τα χωρικά… ύδατα κατά τις εκλογές του 2012.

Δίλλημα, επομένως, δεν υπάρχει, γιατί η κυβέρνηση δεν πέφτει. Υπάρχει, δυστυχώς, ένα ψευτοδίλημμα, που διευκολύνει τις πολιτικές ακροβατικές κινήσεις, την στιγμή που η ΤΡΟΪΚΑ είναι στη χώρα μας και προσπαθεί να διορθώσει και τα δικά της λάθη και το αγκυλωμένο πελατειακό κράτος που έστησαν επί τέσσερες δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., οι Διαπλεκόμενοι και οι Γύπες της Τοκογλυφίας.

Το ερώτημα που υπάρχει με την πρόταση μομφής είναι γιατί έγινε, αφού δεν έχει καμία τύχη και γιατί δεν θα χει θετικό αποτέλεσμα;
Πολλοί εκτιμούν πως επιχειρείται να σταθεροποιηθεί ο διπολισμός Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και να φορτισθεί η πολιτική ατμόσφαιρα, για να ξεχάσει ο κόσμος την τραγική του θέση. Το δίλλημα της πόλωσης εξυπηρετεί και τους δύο. Άλλοι τονίζουν πως η μομφή έγινε για να σταματήσουν οι εσωτερικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ και για να μείνει ήσυχο το κόμμα για έξι μήνες, αφού δεν μπορεί να κατατεθεί στους επόμενους έξι μήνες άλλη πρόταση μομφής. Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως συμφωνεί, για την μομφή, με την κυβέρνηση, παρά τις ουσιαστικές διαφωνίες, ενώ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ θα την στηρίξουν. Έτσι ανακατεύεται ο πολιτικός τραχανάς και ξεχνάει για λίγο ο Λαός τα τρομερά προβλήματα που εδημιούργησε το αποτυχημένο διπολικό σύστημα. Για όλα αυτά έγινε η πρόταση μομφής.

Γιατί δεν έχει καμία τύχη; Γιατί κανένας βουλευτής Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να χάσει τα βουλευτικά προνόμια. Γιατί, αν γίνουν τώρα εκλογές, οι περισσότεροι βουλευτές θα αλλάξουν … επάγγελμα. Γιατί αυτό το χρονικό διάστημα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι δημοσκοπικά στην χειρότερη κατάσταση που ήταν εδώ και σαράντα χρόνια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφοθηρικά το πάνω χέρι.

Σήμερα το πολιτικό σύστημα και η οικονομία της χώρας, θυμίζει λίγο πολύ τον «γύρο του θανάτου» όπου κανένας δεν αποκλείει τον ξαφνικό… θάνατο της χώρας ανά πάσα στιγμή. Για να βελτιωθεί η κατάσταση πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς, που αγωνίζεται ΜΟΝΟΣ του να σώσει το καράβι, που λέγεται Ελλάδα, από το ναυάγιο, να αξιοποιήσει το άξιο δυναμικό που έχει η κοινοβουλευτική ομάδα και η παράταξη. Να νομοθετεί δίκαια και καθολικά. Να αποτινάξει το σύνδρομο της παρεοκρατίας. Να σταματήσει την φοροκαταιγίδα. Να στείλει στην Δικαιοσύνη τους κλέφτες του Δημοσίου Χρήματος και να τους δημεύσει την περιουσία. Να ζητήσει από τους Ευρωπαίους ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για να υπάρξουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Με το να κόβεις από τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο το μισθό και την σύνταξη και ταυτόχρονα να διατηρείς τα ρετιρέ των Ευγενών … Ταμείων, κάνεις μια τρύπα στο νερό… και εξοργίζεις και απομακρύνεις τους πολίτες από την Ν.Δ.

Εάν δεν γίνει αλλαγή πολιτικής και εάν δεν σταματήσει η ανεργία, η φτώχεια και η απόγνωση, οι εκλογές θα χαθούν… πανηγυρικά είτε αυτές γίνουν τώρα ή μετά από δυόμιση χρόνια. Η χειρότερη πρόταση ΜΟΜΦΗΣ σήμερα δεν είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτή που κάνει ο Κοσμάκης, που γύρισε την πλάτη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Αυτή η πρόταση ΜΟΜΦΗΣ οπωσδήποτε δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα και ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η ατιμωρησία των πολιτικών που καθιερώθηκε από την Μεταπολίτευση είναι το μεγάλο βάρος και η ντροπή της Δημοκρατίας και πρέπει επιτέλους όλοι να καταλάβουν ότι μέσα στο σύστημα αυτό είναι ίσοι και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα.

Θα ακούσει κάποιος την αλήθεια και τον Λαό;

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Δημοτικός Σύμβουλος, Πολιτευτής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr