Τα “Μακρινά Ξαδέρφια” έρχονται στο ΑΕΡΙΝΟ

Το Music cafe/bar ΑΕΡΙΝΟ συνεχίζει τις "μεγάλες βραδιές" που έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο λειτουργίας του, με εμφανίσεις ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών. Αυτή την φορά ο Γιώργος Γούλας φέρνει στο ΑΕΡΙΝΟ την Παρασκευή 23 Μαΐου το συγκρότημα "Μακρινά Ξαδέρφια", που κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο "Καλό ταξίδι"

0 245

Το Music cafe/bar ΑΕΡΙΝΟ συνεχίζει τις "μεγάλες βραδιές" που έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο λειτουργίας του, με εμφανίσεις ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών. Αυτή την φορά ο Γιώργος Γούλας φέρνει στο ΑΕΡΙΝΟ την Παρασκευή 23 Μαΐου το συγκρότημα "Μακρινά Ξαδέρφια", που κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο "Καλό ταξίδι"

Το Music cafe/bar ΑΕΡΙΝΟ συνεχίζει τις "μεγάλες βραδιές" που έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο λειτουργίας του, με εμφανίσεις ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών. Αυτή την φορά ο Γιώργος Γούλας φέρνει στο ΑΕΡΙΝΟ την Παρασκευή 23 Μαΐου το συγκρότημα "Μακρινά Ξαδέρφια", που κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο "Καλό ταξίδι".

Ας μάθουμε κάποια πράγματα για τα "Μακρινά Ξαδέρφια"

 

Τα Μακρινά Ξαδέρφια ξεκίνησαν την πορεία τους το 2003 με τον δίσκο «Αποδοχή κληρονομιάς» και το 2004  παρουσίασαν τον δεύτερο δίσκο τους «Περιμένοντας το Θείο». Έχοντας όλο αυτό το διάστημα ψάξει τον ήχο τους και σπουδάσει την έκφρασή τους, εμφανίζονται τώρα στον τρίτο δίσκο τους ώριμοι, τολμηροί και με πολύ χιούμορ.

Το «Καλό ταξίδι» είναι αποτέλεσμα  δεκαοκτάμηνων ηχογραφήσεων, αναζητήσεων και πειραματισμών. Τα τραγούδια έχουν μια λυρική άποψη ακόμα και όταν είναι άμεσα και επιθετικά και δεν χάνουν το χιούμορ τους. Ο ήχος τους αλλά και η διάθεσή τους είναι ροκ. Προσθέτουν ή αναμιγνύουν στοιχεία από την παράδοση μας και  γενικότερα την ανατολή ή από άλλα είδη μουσικής, για να φτιάξουν τις δικές τους εικόνες, το δικό τους μουσικό λόγο.

Μεγάλη έκπληξη στο δίσκο  είναι η διασκευή του τραγουδιού των Monthy Pythons από την ταινία ‘Life of Brian’, “ALWAYS LOOK AT THE BRIGHT SIDE OF LIFE”, σε ελληνική απόδοση “Η φωτεινή πλευρά της ζωής” με τους εξαιρετικούς  ηθοποιούς Θοδωρή Αθερίδη, Αντώνη Καφετζόπουλο και Σπύρο Παπαδόπουλο, τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Θοδωρή Κοτονιά.

Το «Καλό ταξίδι» ήταν η αφορμή για να τους πλησιάσουν φίλοι καλλιτέχνες και να δηλώσουν την εκτίμησή τους, τη φιλία τους αλλά και τη διάθεσή τους να παίξουν μαζί τους, με τη χαρά που προσφέρει μόνο η μουσική. Έτσι σ’ αυτό το δίσκο συμμετέχουν ο Ψαραντώνης, η Μελίνα Κανά, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Παπαστάμου, η Ελένη Καπηλίδου και ο Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου.

Το εξώφυλλο επιμελήθηκε εικαστικά ο γνωστός δημιουργός comics  Κώστας Βιτάλης και το art work o Kώστας Μιχαλός.
Η ενορχήστρωση ήταν μια ομαδική διαδικασία από τα ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Soundflakes Studio.
Επιμέλεια παραγωγής Άγγελος Σφακιανάκης. Είναι μια παραγωγή του Μικρού Ήρωα για την ΛΥΡΑ.

Τα  ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ είναι οι: Θοδωρής Κοτονιάς – τραγούδι, νέι, κρουστά, Επίκουρος Τριανταφυλλίδης – βιολί, τραγούδι, Θάνος Κολοκυθάς – ακ. κιθάρα, τραγούδι, Νίκος Παπαδόπουλος – ηλ. κιθάρα, Θανάσης Αρχανιώτης – τύμπανα, Λουκάς Μεταξάς – μπάσο.

Επισκεφτείτε και το: http://www.myspace.com/makrinaksaderfia

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr