Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Καλαμπάκας – Κάλεσμα στην συγκέντρωση της Παρασκευής

Συνάδελφοι, συμπολίτες μας ζούμε σε μία εποχή που είναι η δυσκολότερη που έχουν γνωρίσει εδώ και πολλές δεκαετίες οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας.

0 357

Συνάδελφοι, συμπολίτες μας ζούμε σε μία εποχή που είναι η δυσκολότερη που έχουν γνωρίσει εδώ και πολλές δεκαετίες οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας.

Συνάδελφοι, συμπολίτες μας ζούμε σε μία εποχή που είναι η δυσκολότερη που έχουν γνωρίσει εδώ και πολλές δεκαετίες οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας.

Με την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου καταργούν με απλές υπουργικές αποφάσεις ολόκληρους τομείς στη δημόσια εκπαίδευση, στην Υγεία, στους ΟΤΑ και σε ό,τι κοινωνικό κεκτημένο έχει απομείνει όρθιο.

Οδηγούνται στον καιάδα των ήδη 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, 2.300 σχολικοί φύλακες, 3.500 χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι, 2.000 εκπαιδευτικοί με κατάργηση σε μία νύχτα ολόκληρου τομέα στα ΕΠΑΛ και έπεται συνέχεια…

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και με διαπιστωμένη την έλλειψη κοινωνικών δράσεων στην περιοχή μας, νιώσαμε την ανάγκη κάποιοι συνάδελφοι να εκφραστούμε μέσω της συζήτησης και του κοινού προβληματισμού και να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέτωπο.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία και έκδηλη ανησυχία τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, οι οποίες είναι ραγδαίες και καθοριστικές. Το Μάιο επιστρατευτήκαμε επειδή σκεφτήκαμε να απεργήσουμε στις εξετάσεις με πρόσχημα την ψυχολογική υγεία των παιδιών. Τώρα η κυβέρνηση εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα αποφάσισε τον ευνουχισμό της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης με την παραχώρηση του πιο δυναμικού της τμήματος στα Ιδιωτικά ΙΕΚ (με το ίδιο πρόσχημα άραγε;).

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!
Αρνούμαστε τον ρόλο του θύματος! Αρνούμαστε να διδάξουμε στους μαθητές μας την υποταγή, το σκύψιμο του κεφαλιού. Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Σε τοπικό επίπεδο συγκροτούμε Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Γυμνασίων – Λυκείων Καλαμπάκας, η οποία ευελπιστεί να πλαισιωθεί από όλους τους καθηγητές του Δήμου μας, και αναλαμβάνει την ενημέρωση του κόσμου με την επικοινωνία στα τοπικά ΜΜΕ των αποφάσεων και δράσεών της. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ομόφωνα και αμέριστα την έμπρακτη συμπαράστασή μας σε όλους τους συναδέλφους που οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αξιολόγηση σε οριστική απομάκρυνση από το σχολείο. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και ελπίζουμε το κάλεσμά μας να αποτελέσει αφορμή ενότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Στηρίζουμε τις αποφάσεις αγώνα του συνδικάτου μας (ΕΛΜΕ Τρικάλων) αλλά και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας, όπως αυτές εκφράζονται από τις γενικές συνελεύσεις για συνέχιση του αγώνα.

Επίσης επιδιώκουμε τη συνάντηση – συντονισμό με τους δασκάλους – γονείς – μαθητές – εργαζόμενους και ανέργους της περιοχής μας ώστε να συντονίσουμε τον αγώνα μας και δημοκρατικά ν’ αποφασίζουμε για κοινές δράσεις. Λειτουργούμε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό που στρέφει οποιαδήποτε ομάδα εργαζομένων εναντίων άλλων. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων στην εργασία, στη δωρεάν Υγεία στη δημόσια δωρεάν Παιδεία.

• Καμία κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ
• Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση, κανένας κλάδος μόνος του.

Όλοι στην επόμενη συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας την Παρασκευή 26/7 στις 9:30π.μ.

Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Γυμνασίων – Λυκείων Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr