Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας οι μαθητές της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Καλαμπάκας

0 274

Στο πλαίσιο της 3ης φάσης του προγράμματος «Ενεργός Πολίτης», οι μαθητές της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Καλαμπάκας πραγματοποίησαν μια συγκινητική επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της προσφοράς και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Με αφορμή τις άγιες ημέρες του Πάσχα, οι τελειόφοιτοι του Λυκείου μας προσέφεραν πασχαλινά δώρα στους μικρούς μαθητές, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με ανυπομονησία και ενθουσιασμό. Η ατμόσφαιρα γέμισε γρήγορα με παιδικά χαμόγελα και ζεστές αγκαλιές, καταργώντας κάθε απόσταση.

Η δράση δεν περιορίστηκε στην προσφορά δώρων. Οι μαθητές των δύο σχολείων έπαιξαν μαζί, μοιράστηκαν στιγμές χαράς και έγιναν μια παρέα. Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού ανταπέδωσαν την επίσκεψη προσφέροντας στους μεγαλύτερους μαθητές χειροποίητα αναμνηστικά δωράκια, τα οποία δημιούργησαν τα ίδια με πολλή αγάπη και μεράκι.

Η συνάντηση αυτή, όμως, έχει και συνέχεια. Οι μικροί μαθητές έδωσαν την υπόσχεση πως μετά το Πάσχα θα επισκεφθούν το ΓΕΛ Καλαμπάκας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το σχολικό περιβάλλον των μεγαλύτερων φίλων τους. Στόχος της επικείμενης επίσκεψης είναι η περαιτέρω κοινωνική ενσωμάτωση και η ενίσχυση των δεσμών που δημιουργήθηκαν, αποδεικνύοντας ότι η συμπερίληψη ξεκινά μέσα από την επαφή και τη φιλία.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το πρόσωπο του ανθρώπινου σχολείου και καλλιεργούν στους νέους μας τις αξίες της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης. Η σημερινή συνάντηση δεν ήταν απλώς μια σχολική δράση, αλλά ένα μάθημα ζωής για όλους μας.

Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για τη φιλοξενία και την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτή την αξέχαστη εμπειρία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr