Ξεκινά την Κυριακή 7 Ιουλίου η έκθεση των Τρικαλινών Ζωγράφων στην Καλαμπάκα

Την Κυριακή 7 Ιουλίου ξεκινά η 1η εικαστική έκθεση των μελών του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων στην Καλαμπάκα και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουλίου 2013.

0 309

Την Κυριακή 7 Ιουλίου ξεκινά η 1η εικαστική έκθεση των μελών του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων στην Καλαμπάκα και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουλίου 2013.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου ξεκινά η 1η εικαστική έκθεση των μελών του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων στην Καλαμπάκα και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουλίου 2013.

Η έκθεση διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων είναι από τους παλιότερους συλλόγους της περιοχής και η τριαντάχρονη ιστορία του και η συμμετοχή στα εικαστικά δρώμενα της πόλης των Τρικάλων τον έχει καθιερώσει στη συνείδηση των φιλότεχνων ως φορέα πολιτισμού και οι εκθέσεις του, τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, προκαλούν έντονο ενδιαφέρον. ΄Εχει ως μέλη του καλλιτέχνες από όλους τους δήμους του νομού, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο ζωγράφοι (ερασιτέχνες – αυτοδίδακτοι, αλλά και σπουδασμένοι – επαγγελματίες), γλύπτες, ξυλογλύπτες και άλλοι που με μεράκι και φαντασία χρησιμοποιούν όλων των ειδών τα υλικά (πολύτιμα ή «ευτελή») και επιδίδονται σε όλων των ειδών τις εικαστικές δημιουργίες: ζωγραφική, αγιογραφία, γλυπτική, ξυλογλυπτική, πυρογραφία, διακόσμηση και συνθέσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα. Γι αυτό το λόγο η έκθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καλύπτει τις διαφορετικές αισθητικές «ανάγκες» των επισκεπτών.

Για τους καλλιτέχνες μέλη του Συλλόγου αυτή η έκθεση σηματοδοτεί το άνοιγμά τους προς την ευρύτερη κοινωνία της περιοχής και μάλιστα στην πόλη της Καλαμπάκας, η οποία είναι ιδιαίτερα φορτισμένη καλλιτεχνικά και αισθητικά, λόγω του μοναδικού φυσικού της περιβάλλοντος, τους βράχους των Μετεώρων, αλλά και λόγω του επίσης μοναδικού πολιτισμικού βάθους που αναδύεται από την χιλιετή ύπαρξη και λειτουργία της Μοναστικής Πολιτείας των Μετεώρων. Με δέος, λοιπόν, εκθέτουν για πρώτη φορά «στη σκιά των Μετεώρων» και καλούν τους συμπολίτες κατοίκους Καλαμπάκας και περιχώρων να τους τιμήσουν με την παρουσία τους τη βραδιά των εγκαινίων, αλλά και τις επόμενες ημέρες λειτουργίας της έκθεσης.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 στις 8.00 μμ

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 10 πμ-2 μ και 6 μμ-10 μμ

Συμμετέχουν 38 καλλιτέχνες

Ακρίβος Ιωάννης

Αραμπατζής Σταύρος

Αριστείδης Ανδρέας

Αρκουμάνης Αρτέμης

Γραββάνη Χρύσα

Ζιάκα Μαρία

Θεοδώρου Ζωή

Θεοδώρου Μάρω

Ιωάννου Γεώργιος

Κακαγιάννη-Σαλέπη Ελένη

Κακλαμάνη-Βλάχου Λαμπρινή

Καλαμπάκα Βιβή

Καλεσάκη Σωτηρία

Κανίνα Ζωή

Κανίνα-Βάκα Τζένη

Καραγγέλη Φανή

Καραλής Σπύρος

Καραμέρος Χρήστος

Κομπόλια Έφη

Κουτσομπίνας Άγγελος

Μαυρογιάννη-Νταλούκα Τασία

Μέος Ευάγγελος

Μήτσιος Θεόφιλος

Μπαλαμώτη-Τριανταφύλλου Ευγενία

Μπέλλου Κωνσταντίνα

Μπούρα Μαίρη

Μπουσδούκος Αναστάσιος

Μπρέλλα-Ντζερεμέ Μαρία

Νάκας Αθανάσιος

Νίκου Χρύσα

Ντάφου Φωτεινή

Ξούρη Αθηνά

Παπαδοπούλου Δέσποινα

Πατσιατζής Άγγελος

Πετσογιάννη-Τουρίμπαμπα Ζωζώ

Ταμπρατζή Ελένη

Τάσιου Ελένη

Τσίκος Δημήτριος

Για το ΔΣ του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων

Η Πρόεδρος

Μαρία Ζιάκα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr