Επίσκεψη του ιδρυτή και αρχηγού του shidokan καράτε στην Καλαμπάκα

Μεγάλη τιμή για το Σίντοκαν Καλαμπάκας αφού οι αθλητές του είχαν την τιμή να δουν και να χαιρετίσουν από κοντά τον ιάπωνα ιδρυτή και αρχηγό της παγκόσμιας οργάνωσης του Σίντοκαν καράτε,

0 345

Μεγάλη τιμή για το Σίντοκαν Καλαμπάκας αφού οι αθλητές του είχαν την τιμή να δουν και να χαιρετίσουν από κοντά τον ιάπωνα ιδρυτή και αρχηγό της παγκόσμιας οργάνωσης του Σίντοκαν καράτε,

Μεγάλη τιμή για το Σίντοκαν Καλαμπάκας αφού οι αθλητές του είχαν την τιμή να δουν και να χαιρετίσουν από κοντά τον ιάπωνα ιδρυτή και αρχηγό της παγκόσμιας οργάνωσης του Σίντοκαν καράτε, Γιοσίντζι Σοένο (Yoshiji Soeno) μαύρη ζώνη 10 Νταν, μετά από πρόσκληση του προπονητή Καλαμπάκας Χρήστου Καραγεώργου 3 Dan στο γυμναστήριο STADIUM την Πέμπτη 2 Μαΐου 2013.

Ο αρχηγός αφού χαιρέτησε προσωπικά τους αθλητές, συνομίλησε μαζί τους και τους παρότρυνε να συνεχίζουν να γυμνάζονται σκληρά στις αρχές και τις ιδέες που διδάχθηκε και από αυτόν ο προπονητής τους κι αν χρειαστούν τη βοήθεια του το αρχηγείο ανά πάσα στιγμή θα κάνει ότι είναι δυνατόν και τους κάλεσε στο μέλλον να συμμετάσχουν όσοι επιλεγούν στα παγκόσμια πρωταθλήματα που διεξάγονται στην Ιαπωνία.

Ο αρχηγός (Κάντσο) Γιοσίντζι Σοένο 10 Dan είναι εν ζωή από τα πιο σεβαστά πρόσωπα στο χώρο των πολεμικών τεχνών στην Ιαπωνία αλλά και παγκοσμίως και το βασικότερο είναι ότι οι αθλητές συμμετείχαν μαζί του σε διήμερο διεθνές σεμινάριο που δίδαξε ακούραστος με τρομερή ενέργεια και απίστευτη ταχύτητα, στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας του Βόλου 30/4-1/5/13 παρουσία αρκετών ξένων δασκάλων και αντιπροσώπων διαφόρων συστημάτων καράτε από την Ελλάδα.

Στο σεμινάριο πραγματοποιήθηκαν παρουσία του και εξετάσεις μαύρων ζωνών με συμμετοχή και 7 αθλητών από την πόλη μας μετά από πολύχρονη εκπαίδευση υπό την καθοδήγηση του προπονητή Καλαμπάκας, όπου φημίζονται για την σκληρότητά τους και την μεγάλη ψυχική και σωματική αντοχή που πρέπει να έχουν οι αθλητές να ανταποκριθούν στη διεξαγωγή των τεστ.

Ήταν τιμή οι αθλητές της πόλης μας να δώσουν εξετάσεις ενώπιον του και ταυτόχρονα δύσκολες διότι το άγχος είναι περισσότερο όταν δίνεις εξετάσεις στον αρχηγό όπου επιζητεί την λεπτομέρεια.

Οι αθλητές που κατάφεραν όλοι τους να περάσουν στα δύσκολα τεστ και να αποκτήσουν τη μαύρη ζώνη που συνοδεύεται από το 1ο Dan, είναι και επίσημα μέλη της παγκόσμιας οργάνωσης Σίντοκαν καράτε και θα παραλάβουν τη χρυσοκέντητη ζώνη και το δίπλωμα από το αρχηγείο με επίσημη παγκόσμια αναγνώριση είναι οι: Λούδα Βασιλεία, Παπακώστα Δέσποινα, Γκούμας Αχιλλέας, Ζαλαβράς Απόστολος, Σαλταπίδας Κων/νος, Χουχουρέλος Παντελής και Τσέκα Αρθούρος. Στο σεμινάριο ο προπονητής Καλαμπάκας μετά από πρόσκληση του αρχηγού, καθώς και σε όλους τους προπονητές του Ελληνικού Σίντοκαν, πραγματοποίησε επίδειξη τεχνικών knock Down δείχνοντας το επίπεδο τεχνικής του.

Στην Ιαπωνία ο Γιοσίντζι Σοένο αποτελεί μια εξέχουσα προσωπικότητα και του αποδίδονται μεγάλες τιμές καθώς τον αποκαλούν «ο Τίγρης» αφού σε μικρότερη ηλικία θεωρούνταν ο πιο σκληρός και ατρόμητος αθλητής αγώνων καράτε πλήρους επαφής διότι εκτός από τα πρωταθλήματα που κέρδιζε στην Ιαπωνία, συμμετείχε και αγωνιζόταν στην Ταϊλάνδη σε αγώνες MUAY THAI και επιπλέον ως ιδρυτής συστήματος καράτε χαίρει τον σεβασμό και την τιμή που αξίζει σαν μεγάλος αρχηγός συστήματος, σαν άνθρωπος με ηθική, αποδεκτός σαν μεγάλος δάσκαλος από όλους τους διάφορους υπόλοιπους αρχηγούς συστημάτων.

46

Το σημαντικότερο είναι ότι κατάγεται από οικογένεια Σαμουράι, από τους λίγους γνήσιους απογόνους εναπομείναντες εν ζωή, οι οποίοι αποτελούσαν την επίλεκτη φρουρά του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, με ηθικούς και στρατιωτικούς κανόνες το λεγόμενο Μπουσίντο (Bushido) δηλαδή ανδρεία και αφοσίωση σε όλη τη ζωή. Το Shidokan όπως το ξέρουμε σήμερα ιδρύθηκε το 1981 από τον ίδιο ως ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος World Karate Association The Shidokan.

Η ονομασία SHIDOKAN σημαίνει: SHI=σαμουράι, DO=δρόμος, KAN=κοινωνία, δηλαδή «ο δρόμος που οδηγεί στην κοινωνία των σαμουράι». Σεβόμενος τα Ιαπωνική παράδοση ο Soeno προπονήθηκε σε πολλούς τύπους πολεμικών τεχνών και συγχώνεψε όλα τα καλά στοιχεία των εμπειριών του από τα διαφορετικά στυλ πάλης, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και προοδευτικό στυλ πολεμικής τέχνης το ονομαζόμενο «Τρίαθλον» όπου οι αθλητές αγωνίζονται ένα γύρο καράτε με κανόνες πλήρους επαφής, ένα γύρο kick Boxing και τέλος ένα γύρο Grappling.

Το Shidokan είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο ιαπωνικό στυλ karate με έναν ζωντανό Δάσκαλο. Είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα knock Down Karate διότι επιτρέπει τις αρπαγές, τις ανατροπές και τις ακινητοποιήσεις. Όπως και τα υπόλοιπα γνήσια ιαπωνικά συστήματα έχει εξεταστέα ύλη για τις διάφορες βαθμίδες (kyu – Dan) και τις ανάλογες προϋποθέσεις για την απόκτησή τους.

Ο προπονητής Καλαμπάκας έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον αρχηγό του συστήματος σε διάφορα διεθνή σεμινάρια και αγώνες που διοργανώνονται τακτικά προς τιμήν του και έχει επισκεφτεί και το αρχηγείο στο Τόκυο της Ιαπωνίας αποκομίζοντας αρκετή εμπειρία ώστε να διδάξει σωστά και αποτελεσματικά τους αθλητές του με βασική επιδίωξη την αρμονική ανάπτυξη και συνεργασία των ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ και των ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ παραγόντων του ανθρώπου και για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται συνεχή ατομική προσπάθεια, υπομονή, επιμονή καθώς και αυτοπειθαρχία.

Εξελίσσοντας συνεχώς τις ιδέες και τη διδασκαλία του, ο αρχηγός Γιοσίντζι Σοένο ταξιδεύοντας αδιάκοπα, επισκέπτεται τους διευθύνοντες των Dojo σε κάθε γωνιά του κόσμου, κρατώντας έτσι το στυλ εξελισσόμενο και ζωντανό και έτσι οι αθλητές γνωρίζουν ότι γυμνάζονται σε ρεαλιστικό στυλ, με αληθινό αρχηγό και αληθινές ιδέες.

Αφού προηγουμένως επισκέφτηκε σύντομα το δημαρχείο, ξεναγήθηκε από τον προπονητή Καλαμπάκας στα Μετέωρα και ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο «Πανελλήνιο». Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αρχηγός προσκάλεσε τον προπονητή Καλαμπάκας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Τόκυο της Ιαπωνίας στις 14 Οκτωβρίου 2013.
www.shidokan-kalampaka.gr

{gallery}Diafora/shidokan_soeno{/gallery}

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr