Στην Ολλανδία προπονητές του KYOKUSHIN BUDOKAI – Στην αποστολή ο Καλαμπακιώτης Γιάννης Παπαπούλιος

Στην Ολλανδία μετέβη η Ελληνική Αποστολή της οργάνωσης KYOKUSHIN SCHOOLS OF KARATE HELLAS, (KSK HELLAS) αποτελούμενη από τους επικεφαλής, Sensei Παπαπούλιο Ιωάννη 3 Dan, Sensei Γαλλιό Κωνσταντίνο 4 Dan και Sensei Αντώνη Λεωνίδα 3 Dan.

0 909

Στην Ολλανδία μετέβη η Ελληνική Αποστολή της οργάνωσης KYOKUSHIN SCHOOLS OF KARATE HELLAS, (KSK HELLAS) αποτελούμενη από τους επικεφαλής, Sensei Παπαπούλιο Ιωάννη 3 Dan, Sensei Γαλλιό Κωνσταντίνο 4 Dan και Sensei Αντώνη Λεωνίδα 3 Dan.

Στην Ολλανδία μετέβη η Ελληνική Αποστολή της οργάνωσης KYOKUSHIN SCHOOLS OF KARATE HELLAS, (KSK HELLAS) αποτελούμενη από τους επικεφαλής, Sensei Παπαπούλιο Ιωάννη 3 Dan, Sensei Γαλλιό Κωνσταντίνο 4 Dan και Sensei Αντώνη Λεωνίδα 3 Dan.

Οι τρεις προπονητές, ήταν προσκεκλημένοι από την παγκόσμια οργάνωση IBK (International Budokaikan Kyokushin) και συγκεκριμένα από τον ιδρυτή της, Kaicho Jon Bluming 10 Dan, ο οποίος παρακολουθούσε συχνά, την πλούσια δραστηριότητα των τριών προπονητών και ενθουσιασμένος τους κάλεσε στην Ολλανδία, για μια γνωριμία δια ζώσης.

20130311 164841

Το Σάββατο 9 Μαρτίου οι Έλληνες επικεφαλής επισκέφτηκαν το σπίτι του Jon Bluming στην πόλη De Bilt, της Ολλανδίας, όπου ο ίδιος, μαζί με τον πρόεδρο της IBK (International Budokaikan Kyokushin), για την Ευρώπη, Shihan Jan De Bruin 8 Dan, τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Τους ενημέρωσε ότι γνωρίζει για τις δραστηριότητες τους, πως είναι οι μόνοι οι οποίοι αναπτύσσουν σωστά το Kyokushin Karate στην Ελλάδα, τους ανέλυσε τι είναι το Kyokushin Budokai και εν τέλει τους εξήγησε, πως από την πυγμαχία και το Judo, κατέληξε να είναι μαθητής του Mas (Masutatsu) Oyama, ιδρυτή του Kyokushin Karate. Επίσης τόνισε μεταξύ άλλων, πως ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το Ολλανδικό οικοδόμημα του Κick Boxing, χτίστηκε στα γερά θεμέλια του Kyokushinkai Karate. Αρκεί, να ανατρέξει κανείς στη λίστα των πρωταθλητών, της μεγαλύτερης διοργάνωσης του αθλήματος του “K1 Grand Prix”. Οι 16 από τους 18 πρωταθλητές, στο διάστημα 1993-2010, είναι Ολλανδοί και μάλιστα όλοι δημιουργήματα των δασκάλων του Kyokushinkai!

Στη συνέχεια της επίσκεψης στην Ολλανδία, οι τρεις Sensei, παρακολούθησαν σεμινάρια, με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, από τον Shihan Jan de Bruin 8 Dan. Να σημειωθεί, πως κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, ζητήθηκε από τους Έλληνες προπονητές, να επιδείξουν τις γνώσεις τους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς μετά το πέρας του σεμιναρίου τους ανακοινώθηκε, επίσημα από τον Jon Bluming (ιδρυτή του Kyokushin Budokai), τον Shihan Jan De Bruin 8 DAN και άλλους δύο προπονητές, η εκπροσώπηση του Kyokushin Budokai στην Ελλάδα!

20130311 211703

Με αυτή την έγγραφη έγκριση, ο Jon Bluming ανέθεσε την εκπροσώπηση στα χέρια των τριών Sensei η οποία σηματοδοτεί την αναγέννηση μιας νέας πολεμικής τέχνης στην Ελλάδα, της τέχνης του KYOKUSHIN BUDOKAI. Όλα τα ανωτέρω είναι καταγεγραμμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος και πλάνα της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ΥouΤube στη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=qqgaLg5-14k

20130312 195643

 

BUDOKAI σημαίνει (ένωση των πολεμικών τεχνών) και είναι η πολεμική τέχνη που τη δημιούργησε ο Ολλανδός Jon Bluming μαζί με τον Ιάπωνα φίλο του Kenji Kurosaki το 1980, που απ΄ ότι γνωρίζουμε, είναι οι μόνοι εν ζωή δάσκαλοι του Kyokushin Karate στον κόσμο, που κατέχουν το βαθμό 10ου DAN, μετά τον θρυλικό Masutatsu Oyama . Με λίγα λόγια είναι το σύγχρονο MMA (μεικτές πολεμικές τέχνες) και στηρίζεται στις γνώσεις του Jon Bluming, πάνω σε διάφορες πολεμικές τέχνες.

Το αγωνιστικό του κομμάτι, αποτελείται από τρία μέρη:
1ον: το Knock Down Karate,
2ον: το Kick Boxing και
3ον: το MMA
η οποία και θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη στον κόσμο.

Σύντομο βιογραφικό για τον Jon Bluming

Ο Jon Bluming, ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αθλητής και μαθητής του Mas Oyama (ιδρυτή του Kyokushin Karate). Από το 1959 έως το 1965 είχε κερδίσει όλα τα πρωταθλήματα στο Karate και στο Judo και ήταν αυτός που ανέπτυξε το Kyokushin Karate στην Ευρώπη. Παράλληλα όμως ασχολούταν και με άλλες πολεμικές τέχνες. Ήταν στο Βασιλικό στόλο και τραυματίστηκε τρείς φορές κατά τη διάρκεια του κορεάτικου πολέμου. Έχει λάβει πολλά μετάλλια ανδρείας. Έχει στην κατοχή του σύνολο 33 Dan σε διάφορες πολεμικές τέχνες, 10 Dan στο Kyokushin Karate, 9 Dan στο Judo, 4 Dan στο Bo Jitsu, 4 Dan στο Iai Jitsu, 2 Dan στο Kendo και 4 Dan Joda.
BUDOKAI σημαίνει (ένωση των πολεμικών τεχνών) και είναι

η πολεμική τέχνη που τη δημιούργησε ο Ολλανδός Jon Bluming μαζί με τον Ιάπωνα φίλο του Kenji Kurosaki το 1980 και απ΄ ότι γνωρίζουμε, είναι οι μόνοι εν ζωή δάσκαλοι του Kyokushin Karate στον κόσμο που κατέχουν το βαθμό 10ου DAN, μετά τον θρυλικό Masutatsu Oyama . Με λίγα λόγια είναι το σύγχρονο MMA (μεικτές πολεμικές τέχνες) και στηρίζεται στις γνώσεις του Jon Bluming, πάνω σε διάφορες πολεμικές τέχνες. Το αγωνιστικό του κομμάτι, αποτελείται από τρία μέρη. Πρώτον το Knock Down Karate , δεύτερον το Kick Boxing και τρίτον το MMA. Θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη στον κόσμο.

Θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή της σχολής μας, Budo Karate Meteora, Sensei Ιωάννη Παπαπούλιο 3 Dan, γι’ αυτήν την πολύ μεγάλη επιτυχία, που «έφερε» από την Ολλανδία, το Kyokushin Budokai στη Ελλάδα, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους, Sensei Γαλλιό Κωνσταντίνο 4 Dan & Αντώνη Λεωνίδα 3 Dan.

20130312 200409

Είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή, για την πόλη μας την Καλαμπάκα, καθώς το υψηλό επίπεδο εκμάθησης πολεμικών τεχνών, από τη σχολή Budo Karate Meteora και τον προπονητή Sensei Παπαπούλιο Ιωάννη 3 Dan, ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, για μεγάλες διοργανώσεις ευρωπαϊκού επιπέδου αλλά και ένα πολύ μεγάλο βήμα, προς την διεξαγωγή παγκόσμιου πρωταθλήματος Kyokushin.

OSU!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr