Αθώοι και οι 15 Κλεινοβίτες

Θετική εξέλιξη είχε η έκβαση της υπόθεσης 15 Κλεινοβιτών που χθες κάθισαν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Το κατηγορητήριο αφορούσε εξύβριση και απειλές εναντίον του εργολάβου (επιχειρηματία) που είχε ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή.

0 335

Θετική εξέλιξη είχε η έκβαση της υπόθεσης 15 Κλεινοβιτών που χθες κάθισαν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Το κατηγορητήριο αφορούσε εξύβριση και απειλές εναντίον του εργολάβου (επιχειρηματία) που είχε ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή. Θετική εξέλιξη είχε η έκβαση της υπόθεσης 15 Κλεινοβιτών που χθες κάθισαν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Το κατηγορητήριο αφορούσε εξύβριση και απειλές εναντίον του εργολάβου (επιχειρηματία) που είχε ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή.
Επεισόδια της 14-4-2006 παρουσία των ΜΑΤ
Να θυμίσουμε πως οι πράξεις αυτές, κατά τον καταγγέλλοντα, συνέβησαν στην περιοχή που επρόκειτο να κατασκευαστεί ο ΜΗΣ (Μικρός Ηλεκτρικός Σταθμός).
Την 14-4-2006 ο εργολάβος μετέβη στην περιοχή επιμένοντας ότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες ώστε να αρχίσει την κατασκευή του σταθμού.
Οι κάτοικοι όμως του Δ.Δ. Κλεινού αντέδρασαν έντονα και προσπάθησαν να αποτρέψουν την εγκατάσταση του εργολάβου.
Στην περιοχή, για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια, παρευρέθησαν και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ χωρίς όμως να υπάρχουν σοβαρές καταστάσεις.
Οι κάτοικοι σπάσαν τον κλοιό των ΜΑΤ και φθάσαν στον τόπο όπου εκσκαπτικό μηχάνημα πραγματοποιούσε εργασίες. Με την παρέμβαση της Αστυνομίας και με συνεννόηση όλων των πλευρών οι εργασίες σταμάτησαν και δεν συνεχίστηκαν έκτοτε αφού η υπόθεση εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Κατά την διάρκεια των τότε επεισοδίων καταγγέλθηκαν κάτοικοι του Κλεινού για παράνομες πράξεις, όπως εξύβριση και απειλή βίας. Οι κατηγορούμενοι επιλέχθηκαν βάση των αριθμών των ΙΧ αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.
Η δίκη
Ο εργολάβος (καταγγέλων) κος Βαριαμίδης έκανε αναφορά στα γεγονότα εκείνης της ημέρας λέγοντας ότι απειλήθηκε και εξυβρίσθη. Ήτο φανερό όμως ότι ο εργολάβος δεν θέλησε να τιμωρηθούν κάποιοι ή κάποιος αφού απέφυγε να αναγνωρίσει πρόσωπα που εκείνη την ημέρα ισχυρίστηκε ότι στράφηκαν εναντίον του.
Αρνήθηκε ότι αυτός υπέδειξε πρόσωπα ώστε να κατηγορηθούν ονομαστικά κάποιοι και υπέδειξε γι’ αυτό την Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί μάρτυρες δήλωσαν ότι δεν άκουσαν, ούτε είδαν κάποιον να καταφέρεται υβριστικά εναντίον του κου Βαριαμίδη.
Ο Δήμαρχος Κλεινοβού κος Ζαχαράκης ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν βιοπράγησε ούτε εξύβρισε κάποιον και έθεσε τον προβληματισμό πως μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο όταν στον χώρο υπήρχαν και παιδιά. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κος Τσέλιος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στην περιοχή για να στηρίξουν τους κατοίκους. Στο δικαστήριο χθες ισχυρίστηκε πως οι διαμαρτυρίες των κατοίκων εκείνη την ημέρα ήταν από τις πιο ειρηνικές Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν και ο τότε δημοτικός σύμβουλος κος Καραγιώργος.
Με την έναρξη της διαδικασίας εκδίκασης της υπόθεσης η πρόεδρος του δικαστηρίου προσπάθησε να συμβιβάσει τις δύο πλευρές κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τους εμπλεκόμενους γιατί απέρριπταν τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του.
Η απόφαση
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για τους 15 Κλεινοβίτες αφού όπως αναφέραμε ούτε ο εργολάβος, ούτε οι αστυνομικοί φάνηκε ότι επιθυμούσαν την δίωξή τους.
Ο δικηγόρος υπεράσπισης των κατηγορούμενων κος Θανασάρας Δήμος φανερά ικανοποιημένος για την απόφαση δήλωσε πως η δικαιοσύνη έπραξε σωστά και αθώωσε τους κατοίκους.
Παρών στην δίκη μεταξύ των κατηγορουμένων ο πρόεδρος του Δ.Δ. Κλεινού Μπατανίκας Νίκος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλεινού Ευάγγελος Σαμαράς, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Καραγιώργος Θεόδωρος.
Ως συμπαραστάτες στο πλευρό των κατηγορουμένων παραβρέθηκαν 150 κάτοικοι μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος κος Ζαχαράκης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κος Μανθόπουλος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Κλεινοβού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr