Η εξέλιξη του καιρού έως τα τέλη της εβδομάδας, πότε αναμένεται ισχυρότερο κύμα ψύχους

0 824

Λιακάδες και πρόσκαιρες αλλαγές έως το Σάββατο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Διατηρούνται όλη την εβδομάδα οι κανονικές θερμοκρασίες με λιακάδες και πρόσκαιρες αλλαγές με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Την Κυριακή έρχεται εντονότερο κύμα ψύχους που από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επηρεάσει όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες στα νότια, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα και ισχυρό παγετό.

 

Πέμπτη 2-2-2023

Καιρός: Λιακάδα με λίγη συννεφιά σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά στη Θράκη, βροχές στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίο, στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα και στην Κρήτη.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί, στα πελάγη μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια χώρα από -6 έως 12, στην κεντρική και νότια από -3 έως 15, στις νησιωτικές περιοχές από 5 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λιακάδα με συννεφιά το βράδυ, Βοριάδες ασθενείς έως μέτριους 3-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς.

Στην Αττική λιακάδες, άνεμοι Δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

Παρασκευή 3-2-2023

Πρόσκαιρη αλλαγή με συννεφιά σ’ όλη τη χώρα, τοπικές βροχές και καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα από γρήγορα στο βόρεια θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ σε όλη τη χώρα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει, στη βόρεια χώρα από -5 έως 12, στην υπόλοιπη χώρα από -3 έως 13-15 στις νησιωτικές περιοχές από 5 έως 16-17 βαθμούς.

Σάββατο 4-2-2023

Ηλιοφάνεια με συννεφιά, τοπικές βροχές αρχικά στη βόρεια Ελλάδα, από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα, με καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά, το βράδυ και σε ημιορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, στη βόρεια χώρα από -5 έως 12, στην υπόλοιπη χώρα από -3 έως 13-15 στις νησιωτικές περιοχές από 5 έως 12-16 βαθμούς.

Κυριακή 5-2-2023

Στη βόρεια και δυτική χώρα λιακάδες, στην ανατολική και νότια χώρα συννεφιά με βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια-παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και σε χαμηλότερο υψόμετρο στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7 και στα πελάγη θυελλώδεις έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στη βόρεια χώρα από -8 έως 7, στην υπόλοιπη χώρα από -5 έως 10-11 στις νησιωτικές περιοχές από 5 έως 12-14 βαθμούς.

 

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος 

makthess.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr