Δύσκολη έξοδος για Μπαρτσελόνα

0 417

Η αποχώρηση του Πικέ, ουσιαστικά του τελευταίου της μεγάλης φουρνιάς της Μπαρτσελόνα σηματοδοτεί και τυπικά την είσοδο της ομάδας στην νέα αποχή. Αν και η σεζόν είναι σίγουρα μεταβατική, οι Καταλανοί θέλουν να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Στον άλλον αγώνα που ξεχωρίσαμε από το σημερινό πρόγραμμα ποδοσφαίρου, η Μίλαν θέλει να περάσει με νίκη από την έδρα της αδύναμης Κρεμονέζε σε αγορές  μέσα από τη στοιχημαν για να μπορέσει να διατηρήσει την επαφή της την κορυφή και την Νάπολι. Η γηπεδούχος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τη φετινή σεζόν, αλλά στους τελευταίους αγώνες δείχνει σημάδια βελτίωσης.

 

ΟΣΑΣΟΥΝΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Για μια ακόμη φορά οι Βάσκοι με τον τρόπο που ξέρουν καλά – ειδικά στο γήπεδό τους – μπόρεσαν να πάρουν άλλη μια νίκη. Αυτή την φορά ήταν απέναντι στην Βαγιαδολίδ την οποία και κέρδισαν με 2-0. Η Οσασούνα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ουσιαστικά μπόρεσε να αξιοποιήσει τις δύο πρώτες επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησε. Την πρώτη με πέναλτι στο 13ο λεπτό και στο 19ο με σουτ του Γκόμεζ.

Από εκεί και πέρα φρόντισε να κρατήσει τους αντιπάλους της μακριά από την εστία της και να μην νιώσει την πίεση, αν και τους παραχώρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και με τον τρόπο αυτό μπόρεσε να πάρει άλλους τρεις βαθμούς και να βρεθεί στην 5η θέση, μόλις έναν βαθμό από την Μπέτις και την Ατλέτικο Μαδρίτης που μοιράζονται την 3η θέση. Δεν είναι ομάδα που «φοβάται» και σήμερα με την Μπαρτσελόνα θα επιχειρήσει να πάρει το μάξιμουμ. Θα αγωνιστεί χωρίς τους επιθετικούς Αμπντέ Εζαλζουλί και Κίκε Σαβέριο και σήμερα.

 

Στατιστικά Στοιχήματος: Στις έξι από τις τελευταίες επτά αναμετρήσεις της εντός έδρας έχει επιβεβαιωθεί το 2-3 γκολ.

 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Με το άνετο 2-0 επί της Αλμερία βρέθηκε και πάλι – έστω και προσωρινά – στην κορυφή της βαθμολογίας. Άνετη η επικράτηση των Καταλανών, αν και πέτυχαν τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο είχαν απλώς μια μάλλον ανούσια πρωτοβουλία κινήσεων, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι περισσότερο από ένα χαμένο πέναλτι του Λεβαντόφκσι μόλις στο 7ο λεπτό. Στο δεύτερο ήταν εμφανώς πιο απραγωγικοί και πέτυχαν τα γκολ που τους οδήγησαν στην νίκη.

Περισσότερο και από τη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα κυριάρχησε το συναίσθημα, καθώς ήταν η τελευταία παρουσία του Πικέ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Καταλανός αμυντικός και για μια σειρά ετών αρχηγός της ομάδας αποχαιρέτησε οπαδούς και φιλάθλους, κλείνοντας έτσι μια καριέρα, αλλά και μια εποχή για την Μπαρτσελόνα. Εκτός των γνωστών μακροχρόνιων απουσιών, ο Τσάβι δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα απουσιών.

 

Στατιστικά Στοιχήματος: Τέσσερα Ν/G στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις για την LaLiga.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Με βάση την εικόνα και των δύο αντιπάλων μέχρι τώρα, αναμένουμε να δούμε ένα μάλλον κλειστό παιχνίδι. Και οι δύο προπονητές θα προσεγγίσουν κλειστά τον αγώνα, καθώς επιθυμούν να κλείσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις πριν το Μουντιάλ με τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς. Θα ποντάρουμε στα γκολ.

Να σημειωθούν 2-3 γκολ.

 

ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 
Παρέμεινε η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στην Serie A μετά από 13 αγωνιστικές. Αν και στον αγώνα με την Κρεμονέζε βρέθηκε πιο κοντά στην νίκη από ποτέ. Μπορεί να βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά απάντησε και στις δύο. Μάλιστα μετά το 2-1 ήταν αυτή που έχασε πολλές ευκαιρίες, όχι απλώς για να ισοφαρίσει, αλλά και να πάρει τη νίκη. Τελικά ένα λεπτό πριν την λήξη, πέτυχε το 2-2 στην επαναφορά από χαμένο πέναλτι.

Μπορεί να μην έχει ακόμη χαρεί κάποια νίκη, αλλά οι τέσσερις σερί εκτός έδρας ισοπαλίες την κρατάνε ακόμη ζωντανή. Και σε επαφή με τις ομάδες που είναι εκτός της ζώνης υποβιβασμού. Αρκεί να μπορέσει να βελτιώσει την άμυνά της, η οποία μόνο αξιόπιστη δεν μπορεί να θεωρηθεί. Δεν θα αγωνιστούν σήμερα οι τραυματίες μέσοι Κοβαλένκο και Μπαστόνι και ο επιθετικός Γκιάζι.

 

Στατιστικά Στοιχήματος: Δεν έχει σκοράρει σε τέσσερις από τους τελευταίους πέντε εντός έδρας αγώνες της για το πρωτάθλημα.

 

ΜΙΛΑΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 
Υποδέχτηκε την Σπέτσια και την κέρδισε μάλλον δύσκολα με 2-1. Αν και η εικόνα του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετική, με την Μίλαν να επιτίθεται συνεχώς και να δημιουργεί φάσεις, αλλά να μην έχει την ευστοχία που είχε με την Σάλτσμπουργκ λίγες μέρες νωρίτερα. Τελικά ο Ζιρού ήταν αυτός που λύτρωσε τους Μιλανέζους και στο 89ο λεπτό πέτυχε το τελικό 2-1 που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Σημαντική νίκη που την διατηρεί στην δεύτερη θέση, αλλά η απόσταση από την κορυφή και την Νάπολι παραμένει αμετάβλητη στους έξι βαθμούς. Αντιμετωπίζοντας Κρεμονέζε και Φιορεντίνα πριν από την διακοπή για το Μουντιάλ, θα επιχειρήσει να πάρει το απόλυτο, καθώς και η Νάπολι έχει εύκολο, θεωρητικά, πρόγραμμα και δεν θα ήθελε αν την δει να ξεφεύγει παραπάνω. Πλήγμα η απουσία του τιμωρημένου Ζιρού, ενώ επίσης τιμωρημένος είναι  και ο αμυντικός Ερναντέζ. Θα απουσιάσουν επίσης οι τραυματίες αμυντικοί Φλορέντσι και Καλάμπρια.

Στατιστικά Στοιχήματος: Έξι σερί εκτός έδρας Over 2.5.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Η Κρεμονέζε δεν δείχνει ότι είναι ικανή να περιορίσει την Μίλαν. Αλλά και το διπλό δεν προσφέρεται – όπως είναι άλλωστε φυσιολογικό και επόμενο – σε απόδοση που να ικανοποιεί. Θα πάμε στα γκολ.

Να σημειωθούν συνολικά περισσότερα από δύο γκολ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα |

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr