Επίθεση «Πρώτου Θέματος» κατά Σωτ. Χατζηγάκη

Για προμήθεια πανάκριβης λιμουζίνας που θα χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης, κάνει λόγο η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

0 259

Για προμήθεια πανάκριβης λιμουζίνας που θα χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης, κάνει λόγο η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Για προμήθεια πανάκριβης λιμουζίνας που θα χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης, κάνει λόγο η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το ποσό που ενεγράφη στον προϋπολογισμό του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την αγορά τεθωρακισμένου αυτοκινήτου ανέρχεται στο ποσό των 550.000 ευρώ!
Από την πλευρά του ο κ. Χατζηγάκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν πληροφορήθηκε το ποσό ζήτησε να «παγώσει» η διαδικασία εγγραφής των χρημάτων στο προυπολογισμό του Ταμείου.
Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:
«Το ποσό των 550.000 ευρώ για την αγορά τεθωρακισμένου αυτοκινήτου που θα εξυπηρετεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, στις μετακινήσεις του (!) αποφάσισε να εγγράψει στον προϋπολογισμό του το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ).
Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με καταγγελίες δικηγόρων, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου της 20ης Δεκεμβρίου 2007 και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης. Στη συνεδρίαση αυτή, όμως, δεν συμμετείχαν, λόγω της αποχής των δικηγόρων, οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θ. Σχινάς (αντιπρόεδρος) και Ε. Ζερβέας, όπως και ο αντιπρόεδρος του ΤΑΧΔΙΚ και σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γ. Σακελλαρίου.
Το θέμα της εγγραφής στον προϋπολογισμό του ΤΑΧΔΙΚ των 550.000 ευρώ για την αγορά του αυτοκινήτου έβαλε στη συνεδρίαση, σύμφωνα με τους δικηγόρους, ο ίδιος ο πρόεδρος του Ταμείου Κ. Γκλέτσος. Ο μόνος που φέρεται να αντέδρασε αρχικά ήταν ο εκπρόσωπος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Στη συνέχεια, όμως, ψήφισε υπέρ της εγγραφής του ποσού στον προϋπολογισμό του Ταμείου.
Πάντως, από πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης προκύπτει πως όταν ο κ. Χατζηγάκης πληροφορήθηκε το ποσό που χρειάζεται για την απόκτηση του τεθωρακισμένου οχήματος ζήτησε να «παγώσει» η σχετική διαδικασία εγγραφής των χρημάτων στον προϋπολογισμό του ΤΑΧΔΙΚ. Ωστόσο, και πάλι γεννάται ζήτημα, αφού μόνος αρμόδιος για να χειριστεί τέτοιου είδους ζητήματα, δηλαδή την αγορά αυτοκινήτων που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών υπουργών, είναι ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης.
Από την πλευρά τους οι δικηγόροι υπενθυμίζουν ότι πριν από την απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ είχε προηγηθεί η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, η οποία άναψε το πράσινο φως για τη λειτουργία των καμερών της ΕΛ.ΑΣ. Την περίοδο εκείνη οι κρατικές αρχές ασφαλείας είχαν ενημερώσει εισαγγελικούς, δικαστικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, φοβούμενοι πιθανές αντιδράσεις από την εισαγγελική γνωμοδότηση.
Το όλο θέμα θα εξεταστεί και από το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά τις δικηγορικές εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr