Πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

0 522

Πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή κατά 5-7 βαθμούς με ισχυρούς Βοριάδες την Κυριακή χωρίς αξιόλογες βροχές έως και την Τρίτη

Κυριακή-Δευτέρα 18-19/9/22
Καιρός: Καλός, σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση την Κυριακή το πρωί συννεφιά με λίγες βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και έως το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα και το πρωί πιθανές τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Βοριάδες, 3-5 στα πελάγη τοπικά ισχυροί έως 6 Μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία και το Θερμαϊκό την Κυριακή έως 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασίες: Στη βορειοδυτική Ελλάδα από 12 έως 26, στην κεντρική, τη νότια και τα νησιά από 15 έως 32 βαθμούς, τη Δευτέρα έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια, με ισχυρούς Βοριάδες την Κυριακή 5-7 Μποφόρ, από το βράδυ και τη Δευτέρα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Στην Αττική αίθριος, οι άνεμοι Βορειοανατολικοί, ασθενείς έως μέτριοι 3-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Τρίτη 20-9-2022
Καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σ’ όλη τη χώρα. Οι άνεμοι Βοριάδες, ασθενείς έως μέτριοι 3-5, στα Δωδεκάνησα έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, με τις μέγιστες τιμές στα βόρεια έως τους 23-25 και στα κεντρικά και νότια τους 28-30 βαθμούς.

Τετάρτη 21-9-2022
Αλλαγή του καιρού με συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική χώρα και σταδιακά και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, ισχυρότερες στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη μέτριοι έως ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα πτώση, με τις μέγιστες στα βόρεια έως τους 22-24 και στα κεντρικά και νότια τους 27-30 βαθμούς.

 

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr