Ανάγκη ενίσχυσης του Α/Τ Καλαμπάκας

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Βύρωνα Μπουτίνα είχε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων στο Δημαρχείο Καλαμπάκας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας ώστε, εν όψη της θερινής περιόδου, να ανταποκριθεί πληρέστερα σε θέματα τάξης και ασφάλειας της περιοχής.

0 467

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Βύρωνα Μπουτίνα είχε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων στο Δημαρχείο Καλαμπάκας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας ώστε, εν όψη της θερινής περιόδου, να ανταποκριθεί πληρέστερα σε θέματα τάξης και ασφάλειας της περιοχής.

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Βύρωνα Μπουτίνα είχε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας ώστε, εν όψη της θερινής περιόδου, να ανταποκριθεί πληρέστερα σε θέματα τάξης και ασφάλειας της περιοχής.
Να πούμε ότι τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Τρικάλων κ. Γιώργο Βλάχο συνόδευαν ο αντιπρόεδρος Χαρ. Βασταρούχας και ο Γραμ. Γιώργος Σκρέκας.
Απ’ την πλευρά τους το προεδρείο ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα ζητήματα που απασχολούν το Α/Τ Καλαμπάκας και ειδικότερα για την ανάγκη ενίσχυσής του ενόψει της θερινής περιόδου, με δέκα δόκιμους αστυφύλακες.
Το προεδρείο ζήτησε από τον κ. Μπουτίνα να συμβάλει στην πρωτοβουλία της Ένωσης να αποστείλει έγγραφο – αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών βάση του οποίου ζητούν την ενίσχυση του Α/Τ.
Απ’ την πλευρά του ο κ. Μπουτίνας ευχαρίστησε το προεδρείο της τοπικής ένωσης για την επίσκεψη, την ενημέρωση και την πρωτοβουλία τους ζητώντας τους παράλληλα να γίνονται τακτικά τέτοιου είδους συναντήσεις ώστε να υπάρχει αλληλοενημέρωση και κοινή στάση στα θέματα τάξης και ασφάλειας της περιοχής.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η περιοχή Καλαμπάκας, λόγω του τουρισμού, χρειάζεται ιδιαίτερης μέριμνας δεδομένων των αυξημένων προβλημάτων τάξης και ασφάλειας.
Έγγραφο στον Παυλόπουλο
Να πούμε ότι καρπός αυτής της συνάντησης ήταν η αποστολή εγγράφου στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο. Το περιεχόμενό του έχει ως ακολούθως:
«…κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε ο Δήμιος μας με τα μοναδικά στον κόσμο Άγια ΜΕΤΕΩΡΑ,
μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων περιοχών σε επισκεψιμότητα τουριστών – επισκεπτών.
Επίσης η περιοχή μας είναι πέρασμα μεγάλου αριθμού αλλοδαπών λόγω θέσης.
Κατόπιν τούτου, είναι φυσικό να αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα αστυνόμευσης και κυκλοφορίας.
Η κατάσταση επιδεινώνεται, καθημερινά λόγω της συνεχούς μείωσης της αστυνομικής Δύναμης του τμήματος Καλαμπάκας, ιδιαίτερα με την συνταξιοδότηση αρκετών ατόμων το τελευταίο χρονικό διάστημα και μη πληρώσεως των θέσεων αυτών.
Επειδή γνωρίζουμε τις δυσκολίες πλήρωσης των θέσεων αυτών με μόνιμο προσωπικό, σας παρακαλούμε για την τοποθέτηση 10 τουλάχιστον ατόμων από τους νέους της Σχολής κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση του αιτήματος μας η οποία θα γίνει δεκτή με μεγάλη ευαρέσκεια από τους κατοίκους της περιοχής μας.
Αναβάθμισης του Α/Τ Καλαμπάκας σε υποδιεύθυνση
Είναι γνωστό ότι το Α/Τ Καλαμπάκας ελέγχει σχεδόν το μισό Νομό.
Οι υπηρεσίες του έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας, τροχαίας και τάξης.
Σήμερα η δύναμη του Α/Τ ανέρχεται σε 30 αστυνομικούς ενώ άλλοι τρεις στελεχώνουν το τμήμα τουριστικής αστυνόμευσης.
Βέβαια στην Καλαμπάκα λειτουργεί και το τμήμα συνοριοφυλάκων που όμως ασχολείται με εντελώς άλλο αντικείμενο.
Όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί η δύναμη σε έμψυχο υλικό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί στις ανάγκες τάξης και ασφάλειας της περιοχής.
Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο τη θερινή περίοδο όπου ως γνωστόν η περιοχή κατακλύζεται από κύμα τουριστών.
Όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την αναβάθμιση του Α/Τ σε υποδιεύθυνση κάτι που θα αυξήσει την δύναμή του αφού θα λειτουργήσουν το Α/Τ Καλαμπάκας αλλά και τμήματα Ασφαλείας και τροχαίας.
Να σημειωθεί εδώ ότι πρόταση για ανάδειξη του Α/Τα Καλαμπάκας σε Υποδιεύθυνση είχε καταθέσει παλαιότερα σχετική πρόταση τόσο στην φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, όσο και στην πολιτική χωρίς ωστόσο να υπάρξει εξέλιξη επ’ αυτού.

Η ΕΡΕΥΝΑ 07 Φεβρουαρίου 2008, αρ. φύλλου 14827,   σελίδα 16 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr