Πήξαμε στα κλαρίνα – Γράφει ο ΟΧΙάς

0 766

Όπως πάμε με την δημοτική αερολογία και την εκάστοτε αντιπολιτευτική πρόωρη εκλογολογία αντί να πάμε μπροστά πιάνουμε πάτο. Εμείς η τοπική κοινωνία οφείλουμε να τους σουτάρουμε.

Μετά τη ενδεκαετή οικονομική, υγειονομική και τώρα ενεργειακή και περιβαλλοντολογική κρίση χρειάζεται επανεκκίνηση όχι μίρλα.

Είναι αναγκαία η άμεση αποκατάσταση της ποιότητας ζωής η οποία δεν γίνετε με το φράξιμο τμήματος της οδού Τρικάλων. Μια ποιότητα ζωής που την απώλειά της υφίστανται οι κάτοικοι.

Δόξα το θεό έχουμε τα Μετέωρα, Ασπροπόταμο, λίμνη Λογγά, μουσεία, σπήλαιο Θόπετρας τα οποία οι εκάστοτε φιρφιρίκοι τα θυμούνται μόνο στις προεκλογικές ομιλίες, από εκεί και πέρα ότι κάτσει.

Το υπαίθριο θέατρο φιλοξενεί μόνο μια δυο εκδηλώσεις το χρόνο. Τα μονοπάτια των Μετεώρων έχουν τα χάλια τους, το πλατανόδασος της Διάβας χωματερή, όπως και ο Πηνειός που τις καλές εποχές ήταν γεμάτος ψαράδες και πιτσιρικάδες που κολυμπούσαν στα γάργαρα νερά.

Εμείς η τοπική κοινωνία χρειαζόμαστε να αλλάξουμε κατεύθυνση, να ενστερνιστούμε τις θετικές αλλαγές με όποιο κόστος για μερικούς και να αποδεχθούμε την καινοτομία.

Να γίνει η πόλη bike friendly, παίρνοντας το ανάλογο σήμα. Οι επαγγελματίες του ποδηλατικού τουρισμού έκαναν το πρώτο βήμα με επιτυχία. Όπως τα τοπικά τουριστικά γραφεία με τις περιηγήσεις στα μονοπάτια των Μετεώρων, το ηλιοβασίλεμα στα Μετέωρα. Δημιούργησαν δεκάδες θέσεις εργασίας, ενώ οι εκάστοτε δημοτικές αρχές προσλαμβάνουν εργάτες πρασίνου και αυτούς μέσω προγραμμάτων.

Η αναγέννηση και το πνεύμα της νέας εποχής για τον δήμο μας δεν θα έρθει με ανάπηρα βατράχια και σαλιγκάρια.

Γράφει ο ΟΧΙάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr