Σεμινάριο Shidokan καράτε

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Shidokan καράτε στο γυμναστήριο STADIUM (όπισθεν Δημαρχείου) στην Καλαμπάκα. Δίδαξε ο αρχηγός και ιδρυτής του Ελληνικού Shidokan κ. Λήο Κατσούρας 7-Dan, προσκεκλημένος του εκπαιδευτή Shidokan Καλαμπάκας Χρήστου Καραγεώργου 2-Dan.

0 398

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Shidokan καράτε στο γυμναστήριο STADIUM (όπισθεν Δημαρχείου) στην Καλαμπάκα. Δίδαξε ο αρχηγός και ιδρυτής του Ελληνικού Shidokan κ. Λήο Κατσούρας 7-Dan, προσκεκλημένος του εκπαιδευτή Shidokan Καλαμπάκας Χρήστου Καραγεώργου 2-Dan.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Shidokan καράτε στο γυμναστήριο STADIUM (όπισθεν Δημαρχείου) στην Καλαμπάκα. Δίδαξε ο αρχηγός και ιδρυτής του Ελληνικού Shidokan κ. Λήο Κατσούρας    7-Dan, προσκεκλημένος του εκπαιδευτή Shidokan Καλαμπάκας Χρήστου Καραγεώργου 2-Dan. Ο κ. Λήο Κατσούρας κατέχει τον υψηλότερο βαθμό αναγνώρισης στην  ιεραρχία του Shidokan καράτε στην Ευρώπη και τον δεύτερο παγκοσμίως και αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή η παρουσία του Βολιώτη προπονητή και αρχηγού του Ελληνικού Shidokan στην πόλη της Καλαμπάκας διότι η αξία του είναι αναγνωρισμένη εντός και εκτός της χώρας μας.
Η εκδήλωση έγινε παρουσία γονέων, φίλων και θεατών που ήθελαν να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη μοναδικότητα που προσφέρει αυτή η Ιαπωνική μαχητική τέχνη, καθώς το Σίντοκαν καράτε θεωρείται παγκοσ μίως ένα από τα δυνατότερα και πιο ολοκληρωμένα συστήματα καράτε διότι περιλαμβάνει όρθια μάχη πλήρους επαφής, Kick Boxing και μάχη εδάφους με ανατροπές – ρίψεις – κλειδώματα.
Η εκδήλωση άρχισε με μία μικρή εισήγηση-ομιλία του τοπικού προπονητή και στη συνέχεια του αρχηγού του συστήματος προς τους αθλητές και τους θεατές, εξηγώντας το λόγο που πρέπει να γυμνάζονται τα παιδιά από μικρή ηλικία, τονίζοντας ότι με την άθληση τα παιδιά αποκτούν τις κατάλληλες αρετές συμβάλλοντας στην σωστή μετέπειτα διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και φυσικά την αρμονική ανάπτυξη του σώματός τους. Κατόπιν οι μικροί αθλητές επιδεικνύοντας την τεχνική κατάρτισή τους δείχνοντας ζήλο και αφοσίωση γι    ‘αυτό που διδάσκονται, διδάχθηκαν αγωνιστικές τεχνικές για εφαρμογή στους αγώνες Point System.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές προπονήθηκαν στον τομέα της τεχνικής, της φυσικής κατάστασης και στην σκληραγώγησης του σώματος τους ώστε να αντέχουν στην διάρκεια του αγώνα τα συνεχή χτυπήματα των αντιπάλων στους αγώνες Nock Down που αποτελεί το αγωνιστικό μέρος του Shidokan
και ταυτόχρονα την πιο σκληρή και επίμονη δοκιμασία μιας και οι αθλητές πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι παρ ότι ο παράγοντας κούραση συμβάλλει στην μείωση της δυναμικότητας και αντίδρασης του αθλητή.  Σημειωτέον ότι ο αρχηγός έφερε μαζί του και 8 προχωρημένους αθλητές του Α.Σ. Πήγασου Βόλου να βοηθήσουν τεχνικά τους υπόλοιπους αθλητές στην εκδήλωση και να δώσουν φιλικούς αγώνες με τους τοπικούς αθλητές με          σκοπό την αποκόμιση αγωνιστικής εμπειρίας.
Τέλος με  τη λήξη του σεμιναρίου απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον αρχηγό του Shidokan από τον τοπικό προπονητή Χρήστο Καραγεώργο. Όλοι οι αθλητές και θεατές ένιωσαν ικανοποίηση και ενθουσιασμό από την παρο    υσίαση της εκδήλωσης και αποφασίστηκε  παρόμοια εκδήλωση στο μέλλον.

 

1.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr