Εθελοντές βρήκαν χτυπημένο μικρό γεράκι

0 1.010

Ένα πανέμορφο μικρό γεράκι βρέθηκε να απειλείται από γάτες καθώς αδυνατούσε να πετάξει. Για “καλή”του τύχη , υπεύθυνη εθελόντρια της ομάδας εθελοντών “Angels With Paws Meteora GR”, το βρήκε στη Διάβα Καλαμπάκας,όταν αυτό, περπατώντας, έφτασε στα πόδια της!

Αμέσως διαπιστώθηκε πως το ένα φτερό του προεξείχε. Αρχικά το δρόσισε με νερό καθώς λόγω υψηλών θερμοκρασιών δυσκολευόταν να παραμείνει για πολύ ώρα στον δρόμο.Έπειτα αφού το γεράκι ήπιε νερό φαινόταν ανήσυχο. Στη σημείο έσπευσε και άλλη εθελόντρια της ομάδας αδέσποτων, η οποία,το έπιασε με γάντι και το φιλοξένησε μέχρι να δοθούν οι οδηγίες για την περίθαλψή του.

Έγινε άμεσα επικοινωνία με τον ειδικό ορνιθολόγο ,κο. Βασίλη Βαβύλη που έδωσε χρήσιμες οδηγίες για το που πρέπει να απευθυνόμαστε όταν βρίσκουμε κάποιο χτυπημένο άγριο ζώο. Ο κος Βαβύλης διέκρινε ότι πρόκειται για το είδος, Falco naumanni, Κιρκινέζι και παρέπεψμε τους εθελοντές να επικοινωνήσουν με το Δασαρχείο και τον ΑΝΙΜΑ, τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. Οι εθελοντές αποφάσισαν να το στείλουν στο ΑΝΙΜΑ άμεσα όπως ο σύλλογος ορίζει πως μεταφέρονται με ΚΤΕΛ, για να κερδίσουν χρόνο καθώς μεσολαβεί Σαββατοκύριακο. Δυστυχώς όμως το μικρό γεράκι δε τα κατάφερε και έτσι δεν πρόλαβε να φτάσει στον προορισμό του για την κατάλληλη περίθαλψή του.

Είναι πολύ σημαντικό που πιάστηκε και φιλοξενήθηκε ειδικά από εθελόντρια ,ύστερα από τις οδηγίες του ειδικού.

Σε αυτό το σημείο η ομάδα εθελοντών “Angels With Paws Meteora GR”, αποφάσισε να ενημερώσει τους πολίτες, πως όταν έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο χτυπημένο άγριο πτηνό, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με το Δασαρχείο της πόλης, όπως ορίζει ο νόμος.

Ύστερα από το ατυχές συμβάν του μικρού πανέμορφου γερακιού, η ομάδα εθελοντών της περιοχής, θα επικοινωνεί με τον σύλλογο ΑΝΙΜΑ για να αποστέλλονται άμεσα παρόμοια περιστατικά ,όταν δεν υπάρχει άλλη λύση.

“Τα άγρια ζώα, οφείλουμε να τα προστατεύουμε και να μη τα κρατάμε ως κατοικίδια σε σπίτι. Εάν δε γνωρίζουμε πως να βοηθήσουμε ένα άγριο ζώο απευθυνόμαστε αμέσως στο Δασαρχείο της πόλης.Σε περίπτωση που είναι Σαββατοκύριακο και δεν δύναται να δοθεί λύση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ομάδα εθελοντών, όπου θα στείλουμε φωτογραφία του περιστατικού στο ΑΝΙΜΑ για να δοθούν απαραίτητες οδηγίες “.

Η ομάδα εθελοντών”Angels With Paws Meteora GR “.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr