ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων – Αποτίμηση της προεκλογικής δουλειάς

Συνεδρίασε την Τρίτη η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για μια πρώτη αποτίμηση της προεκλογικής μας δουλειάς αλλά και του εκλογικού αποτελέσματος.

0 337

Συνεδρίασε την Τρίτη η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για μια πρώτη αποτίμηση της προεκλογικής μας δουλειάς αλλά και του εκλογικού αποτελέσματος.

Συνεδρίασε την Τρίτη η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για μια πρώτη αποτίμηση της προεκλογικής μας δουλειάς αλλά και του εκλογικού αποτελέσματος.

Για πρώτη φορά η ριζοσπαστική αριστερά καταγράφει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό το οποίο μας γεμίζει ικανοποίηση αλλά και ευθύνη. Η εκλογική επιτροπή, το ψηφοδέλτιο, κυρίως όμως τα μέλη και ο κόσμος της εργασίας έδωσε και στα Τρίκαλα την δύσκολη και ανιδιοτελή μάχη, έτσι ώστε να δοθεί και τοπικά η απάντηση στον δικομματισμό και τις μνημονιακές δυνάμεις. Ευχαριστούμε όλες και όλους που εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα και τους καλούμε να το υποστηρίξουν. Με την δύναμη της κοινωνίας και τον κόσμο στους δρόμους θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της αριστερής μας διακυβέρνησης.

Το πρόγραμμά μας και οι θέσεις μας είναι σε όλους γνωστά σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, όπως είναι η ανακατανομή των φορολογικών βαρών, η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ο οικολογικός επανασχεδιασμός της ανάπτυξης.

Όλες αυτές οι θέσεις και προτάσεις μας είναι στο τραπέζι του διαλόγου, ως βάση μιας συζήτησης που θέλουμε να ανοίξει με όλες τις αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις του τόπου αλλά και μια συζήτηση που θα επιδιώξουμε να ανοίξει και μέσα στο λαό.

Επίσης στο τραπέζι του διαλόγου θεωρούμε ότι υπάρχουν προτάσεις και άλλων αριστερών κομμάτων, όπως π.χ. οι προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων, για τη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών, καθώς και προτάσεις άλλων δυνάμεων που είναι σε σύγκλιση με τις δικές μας θέσεις.

Βασικές θέσεις μας για το διάλογο αλλά και το πλαίσιο της κυβέρνησης της αριστεράς που επιδιώκουμε είναι:

1. Στην ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις.

2. Την ακύρωση των νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα του νόμου που ορίζει ότι άμεσα στις 15 Μάη καταργείται η μετενέργεια και παύουν οι συλλογικές συμβάσεις.

3. Στην προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το βάθεμα της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με πρώτες την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

4. Το δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα, που σήμερα παρ’ ότι έχει πάρει κοντά στα 200 δις σε ρευστό και εγγυήσεις σε δημόσιο χρήμα, παραμένει στα χέρια των διοικητών που το χρεοκόπησαν. Ζητάμε να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock. Να μετατραπούν οι τράπεζες σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και τέλος πέμπτος άξονας διαλόγου,

5. Η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για να διερευνήσει το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης.

Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση την επικοινωνία μας με την κοινωνία. Για το λόγο αυτό το εκλογικό μας περίπτερο θα συνεχίσει την καθημερινή του λειτουργία. Την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαΐου θα γίνει η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα.

Το γραφείο τύπου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr