Το γαϊτανάκι γύρω από τίτλους, καρέκλες και οφίτσια – Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

0 731

01-09- 2019 έως και 31-08-2021: Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Θώμος ορίζεται από τον δήμαρχο του δήμου Μετεώρων ως αντιδήμαρ- χος Αθλητισμού,Πολιτισμού ,Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας με αντιμισθία.

Από 01-09-2021 έως 01-09-2022: Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Θώμος,ορίζεται από τον δήμαρχο του δήμου Μετεώρων ως αντιδήμαρ- χος Τεχνικών Έργων με αντιμισθία.
29-01-2020: Ο κ. Δημήτριος Λύπας αναλαμβάνει την θέση του Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Μετεώρων με απόφαση του Δημάρχου,θέση που ο ίδιος κατείχε.

31-05-2022 ( Σήμερα): Με απόφαση του Δημάρχου αφαιρούνται οι αρμοδιότητες σχετικά με τον Πολιτισμό ( Μουσεία κλπ.) , από τον Αντιδήμαρχο κ. Λύπα Δημήτριο και προσθετικά παραχωρούνται και αυτές στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Θώμο Γεώργιο.

Γνωρίζω πως κουράζω αναφέροντας όλες αυτές τις λεπτομέρειες ,αλλά ειλικρινά δεν το κάνω τυχαία. Αν δεν γνώριζα ανθρωπογεωγραφία, ειλικρινά θα θαύμαζα το κουράγιο του κ. Θώμου να αναλάβει και να φέρει εις πέρας τόσες πολλές αρμοδιότητες,κάνοντας στάση ζωής την ενάσχοληση με τα κοινά .

Θα θαύμαζα την μοναδικότητά του,την αξιοσύνη του και την ειλικρινή πρόθεσή του για προσφορά,πιστεύοντας πως αυτό νικάει την κούραση!

Από την άλλη όμως έρχονται στ΄αυτιά μου οι δηλώσεις πρώην αντιδημάρχων για ύπαρξη τρόϊκας στη λειτουργία του δήμου Μετεώρων.

Λαμβάνω υπ΄όψιν και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αφήνει να αιωρούνται πολλά ερωτηματικά,γύρω από το ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτόν τον δήμο και απευθυνόμενος στον Δήμαρχο λέω:

Κύριε Δήμαρχε,
Προβήκατε σ΄αυτή την ενέργεια κρίνοντας τον κ. Λύπα ως ανεπαρκή στην εκτέλεση των καθηκόντων του σ’αυτούς τους τομείς;
Αν ΝΑΙ, γιατί δεν κρατήσατε εσείς αυτές τις αρμοδιότητες;
Αν πάλι κι εσείς δεν είχατε επαρκή χρόνο,γιατί δεν μεταβιβάσατε αυτές τις αρμοδιότητες στον καθ’όλα άξιο ειδικό σας συνεργάτη για θέματα Τουρισμού ,και καθ’ύλην αρμόδιο κ. Σπύρο Νικολογιάννη;

Ποια είναι η γνώμη σας για τα θέματα τουρισμού- πολιτισμού; Δεν πρέπει να τα χειρίζεται ένας καθ΄ύλην αρμόδιος ,που εν τέλει ασχολείται με τον τουρισμό; Και

Τους ειδικούς συνεργάτες τελικά με τι κριτήρια τους επιλέξατε;

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ,

Η εκλαμπρότητα του « Δημάρχου μας» πρότυπο…ευφυίας , που πάντα δίνει απαντήσεις και μάλιστα εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες,σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου του,δεν μπορεί να αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων του!!!!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ λοιπόν σ’αυτόν τον στρουθοκαμηλισμο που τον διακρίνει- τον οποίο αυτός εκλαμβάνει….. ως εξυπνάδα, αλλά και την καθεστωτική του νοοτροπία ,του ζητάω να απαντήσει:

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ :

Κανείς άλλος δεν ήταν ικανός για την ανάληψη αυτής της αρμοδιότητας;
Επιλέγετε τελικά να επιβραβεύσετε τους προαναφερθέντες άμεσους και κατ’ επιλογήν σας συνεργάτες με « Καθρεφτάκια για ιθαγενείς;»
Ιεραρχείτε και κατηγοριοποιείτε και το σύνολο των αντιδημάρχων σας;
Δεν αντιλαμβάνεστε τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος που δημιουργήσατε μ’αυτή σας την ενέργεια; Σας επισημαίνω πως πέρα από την ηθική διάσταση ,επιβεβαιώνεται και η ευρύτερη διάσταση ,που κυριαρχεί ,διαρκώς αυξανόμενη ,στην κοινή γνώμη.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ
Φυσικά και δεν ήταν η ενέργεια αυτή « κεραυνός εν αιθρία», τουναντίον θα έλεγα μια ακόμη ενέργεια επιβεβαίωσης πως το πολιτικό sourvivor στον Δήμο Μετεώρων βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη!!!
Κλείνοντας θα ήθελα ταπεινά να επισημάνω πως επειδή το «δημαρχιλίκι» δεν είναι παντοτινό, να μην ξεχνάμε πως για όλα υπάρχει και η στιγμή της ΝΕΜΕΣΙΣ.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ
« Ο κατά συρροήν καταγγέλλων»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr