Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

0 737

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη «Δύναμη των Μουσείων» όπως επέλεξε να την ονομάσει το «Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων» με σκοπό να αναδείξει τη δυναμική συμβολή τους στον πολιτισμό και στο κοινωνικό σύνολο,  ως αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης μας.

Αδιαμφισβήτητα, τα μουσεία αποτελούν τα θησαυροφυλάκια του πολιτισμού μας,   παρ’όλα αυτά είναι ένας ζωντανός οργανισμός  που διαχέεται μέσα στη κοινωνία με διάφορους τρόπους με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της συνολικής κοινωνικής συμμετοχής, εξελίσσονται και διευρύνονται συνεχώς ακολουθώντας τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες της εποχής .  

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Μετεώρων, εκτός από το μοναδικό φαινόμενο  των Μετεώρων με τους επιβλητικούς βράχους και τις ιερές Μονές ,έχει το προνόμιο να διαθέτει  μουσεία και διάφορους  χώρους  πολιτισμού όπως το  Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων στο Καστράκι,   άλλες εκπαιδευτικές δομές όπως  το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας & Πολιτισμού Μετεώρων  εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας για το μοναδικό αυτό μνημείο καθώς και το Κέντρο Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας. Ιδιωτικά Μουσεία, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών &  το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας έρχονται να προστεθούν στη λίστα καθώς και πληθώρα Λαογραφικών Μουσείων σε διάφορες  Κοινότητες του Δήμου μας.

Αυτή η μέρα ,λοιπόν, με τη χαρά πως η επιστροφή στην κανονικότητα  δίνει πάλι την ευκαιρία να ανοίξουν οι πόρτες των μουσείων , αφιερώνεται στον  πολυδιάστατο ρόλο τους  ως μέσο αφομοίωσης , ανάδειξης και σεβασμού του πολιτισμού μας.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr