Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας την Τρίτη με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινά

0 661

Τρίτη 1-3-2022

Καιρός: Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές με συννεφιά, βροχές, χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινά, με ισχυρότερα φαινόμενα στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην Ήπειρο, τη δυτική-κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Άνεμοι: Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -7 έως 11, στη δυτική, τη νότια χώρα και τα νησιά από 4 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά-ημιορεινά πιθανόν πρόσκαιρα να χιονίσει και στην πόλη. Οι άνεμοι Ανατολικοί, από το απόγευμα Βοριάδες μέτριοι 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιά με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Βοριάδες μέτριοι 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.

Τετάρτη 2-3-2022
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία συννεφιά με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και από το μεσημέρι βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά με βροχές και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινά στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, βροχές στο νότιο Ιόνιο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη με χιόνια στα ορεινά, βροχές και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες, 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από -7 έως 10 βαθμούς και στη δυτική και νότια από 3 έως 14 βαθμούς.

Πέμπτη 3-3-2022
Λιακάδα με συννεφιά στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση με λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, με παγετό στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από -7 έως 12 βαθμούς και στη δυτική και νότια από 3 έως 15 βαθμούς.

 

Mιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr