Κώστας Σκρέκας: «Θωρακίζουμε την κοινωνία από την κλιματική κρίση – Μειώνουμε το κόστος ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

0 400

Για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας από τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας, μίλησε στη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε, «φέτος είχαμε 2,5 φορές περισσότερα σπίτια χωρίς ηλεκτροδότηση και διπλάσιο όγκο χιονόπτωσης, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στον μισό χρόνο σε σχέση με την περσινή κακοκαιρία «Μήδεια». Οι σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν βλάβες σε 79 γραμμές μέσης τάσης και 200.000 παροχές εκτός ηλεκτροδότησης σε 40 Δήμους της Αττικής».

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως «με τις προσπάθειες των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ το βράδυ της ίδιας μέρας και εντός 24 ωρών από την έναρξη της σφοδρής χιονόπτωσης, επανήλθε το ρεύμα στο 97,5% των περιπτώσεων». Πρόσθεσε ότι για την αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου θα γίνουν έργα πάνω από 250 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία, για την υπογείωση έως και 3.000 χιλιομέτρων εναερίων καλωδίων μέσης και χαμηλής τάσης.

Ο Τρικαλινός Υπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Κυβέρνηση του τελευταίους 5 μήνες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια. Όπως είπε, είναι τα σημαντικότερα στην Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό και τα οικονομικά μεγέθη της χώρας μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr