Λιακάδες έως την Πέμπτη – Βαρυχειμωνιά με χιόνια και παγετό από την Παρασκευή

0 895
Λιακάδες έως την Πέμπτη, βαρυχειμωνιά από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο με χιόνια και ισχυρό παγετό

Τετάρτη-Πέμπτη 19-20/1/2022

Καιρός: Λιακάδα στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση με συννεφιά, λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, την Τετάρτη στην Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και την Πέμπτη στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Άνεμοι: Βοριάδες, σταδιακά Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί, την Πέμπτη στο Ιόνιο 3-5, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -10 έως 12, στη δυτική, τη νότια και τα νησιά από 4 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λιακάδα με μεταβλητούς ανέμους 3-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με συννεφιά, ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.

 

Παρασκευή-Σάββατο 21-22/1/2022

Επιδείνωση την Παρασκευή με συννεφιά, βροχές και στα θαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική, τη νότια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις στη βόρεια και κεντρική χώρα στα ορεινά-ημιορεινά και το βράδυ και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Το Σάββατο οι βροχές και οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα θα εξασθενήσουν και θα συνεχισθούν στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα. Οι άνεμοι Νοτιοδυτικοί 4-6 Μποφόρ, από το Σάββατο Βοριάδες 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από -12 έως 6, στη δυτική και νότια από -5 έως 12 βαθμούς.

Κυριακή-Δευτέρα 23-24/1/2022

Στη δυτική και βόρεια χώρα ηλιοφάνεια με συννεφιά και τσουχτερό κρύο με παγετό. Στις υπόλοιπες περιοχές, βροχές, χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά, στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από -15 έως 5, στη δυτική και νότια από -5 έως 10 βαθμούς.

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr