Καιρός: Κύματα κακοκαιρίας τη νέα εβδομάδα με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

0 845
Άστατος καιρός τη νέα εβδομάδα με αρκετές βροχές στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας κατά 5-6 βαθμούς

Δευτέρα 22-11-2021
Καιρός: Από τις πρωινές ώρες συννεφιά με βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τη νύχτα λίγες βροχές στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Σποράδες το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τα νότια Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: Νοτιάδες στο Ιόνιο 4-5, στο Αιγαίο 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στα βόρεια και κεντρικά από 2 έως 17, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά από 8 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί συννεφιά με ομίχλες, από το απόγευμα τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Νοτιάδες 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Στην Αττική το πρωί συννεφιά με ομίχλες, το βράδυ τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς.

Τρίτη και Τετάρτη 23-24/11/2021
Κακοκαιρία σ΄ όλη τη χώρα με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Την Τρίτη ισχυρότερες βροχοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και την Τετάρτη στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Νοτιάδες, θα ενισχυθούν στα 6-8 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση, οι μέγιστες τιμές στα βόρεια και κεντρικά θα φθάσουν τους 13-15, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά στους 16-20 βαθμούς.

Πέμπτη έως Σάββατο 25-27/11/2021
Νέο κύμα βροχοπτώσεων από τα δυτικά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα με ισχυρά φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στο Ιόνιο 6-8 Μποφόρ, στο Αιγαίο 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα πτώση, οι μέγιστες τιμές στα βόρεια και κεντρικά θα φθάσουν τους 12-13 βαθμούς, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά στους 14-18 βαθμούς.

 

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

Makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr