Επίσημη ανακοίνωση ομάδας εθελοντών της φιλοζωικής ” Η Στέγη”

0 1.299

Με αφορμή την «εξαναγκαστική» παύση συνεργασίας του Δήμου Καλαμπάκας με τον Φιλοζωικό Σύλλογο «η Στέγη», όπως κοινοποιήθηκε από την δημοτική αρχή προς τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Χρήστο Κτενά και το «τελεσίγραφο» παύσης χορήγησης τροφής και άμεση μεταφορά των αδέσποτων που βρίσκονται έως τώρα υπό την προστασία του συλλόγου στο κυνοκομείο (;) του Δήμου, ως εθελοντές φιλόζωοι θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα στα οποία και περιμένουμε επίσημη απάντηση από τους αρμόδιους:

1. Γιατί τα αδέσποτα μεταφέρονται στο «κυνοκομείο» του Δήμου το οποίο είναι ημιτελές ενώ η εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις δεν συνάδουν στις προδιαγραφές όπως αυτές ορίζονται από τον νόμο θέτοντας σε κίνδυνο την ευημερία των ζώων.

2. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο το οποίο, μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ζώων.

3. Και αν υπάρχει αυτό το προσωπικό, γιατί όταν κλίθηκε από εθελόντρια να περισυλλέξει αδέσποτα που εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο σημείο συνάντησης για την παραλαβή των ζώων όπως δεσμεύθηκαν ότι θα έκαναν, ύστερα από συνάντηση που είχαν με εθελόντρια στο Δημαρχείο της πόλης και συγκεκριμένα το πρωί της 30ης Αυγούστου ενώπιον του Δημάρχου και τεσσάρων αντιδημάρχων.

4. Γιατί απαγορεύουν στους εθελοντές την είσοδο στο κυνοκομείο, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις.

5. Γιατί εφόσον υπάρχει προσωπικό για την φροντίδα των ζώων στο κυνοκομείο, όσες φορές έχουν πάει εθελοντές να επισκεφτούν τα ζώα βρίσκουν την πόρτα κλειδωμένη και δεν υπάρχει κανείς.

6. Γιατί όταν εθελόντρια προθυμοποιήθηκε να μετάφερει η ίδια τα σκυλάκια στο κυνοκομείο, οι αρμόδιοι προφασίστηκαν δικαιολογίες όπως ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα, εφόσον τώρα λένε το αντίθετο. Τι άλλαξε μέσα σε 2 εβδομάδες;

7.Γιατί η δημοτική αρχή αγνοούσε επί τρεις ημέρας έκκληση εθελοντών για περισυλλογή;

Ως εθελοντές και ενεργοί πολίτες που αγαπάνε τόσο τα ζώα όσο και την πόλη τους ,απαιτούμε να γνωρίζουμε τι σχέδιο θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή όσον αφορά στα αδέσποτα.

Απαιτούμε ξεκάθαρες απαντήσεις με αποδείξεις και αριθμούς, όχι άλλες ψεύτικες υποσχέσεις.
Τα αδέσποτα αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση, μιλάμε για αθώες ψυχές που τους αξίζει μια καλή ζωή σε υγιές περιβάλλον, όπως αυτό ορίζεται ρητά από τον νόμο.

Η Δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να έχει ανοιχτές τις πόρτες του κυνοκομείου για κάθε εθελοντή που θέλει να επισκεφτεί και να φροντίσει τα ζώα. Έχουμε κάθε δικαίωμα να βρισκόμαστε εκεί και πιστέψτε μας γνωρίζουμε παρά πολύ καλά τα δικαιώματα μας όπως ορίζονται από τον νόμο.
Ο εθελοντισμός δεν έχει ωράρια και θα είμαστε εκεί συνέχεια,γιατί λειτουργούμε πρώτα σαν ομάδα ενωμένη και έχουμε κοινό στόχο την ευημερία των αδέσποτων.

Η εθελοντική ομάδα της “Στέγης”.
(14 ενεργοί εθελοντές)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr