Δημοτική Κοινότητα Καλαμπάκας – Ζητά το δικό της γραφείο με επιστολή στον Δήμαρχο

Το δικό της γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ζητά με επιστολή το Δ.Σ της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας.

0 390

Το δικό της γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ζητά με επιστολή το Δ.Σ της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας.

Το δικό της γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ζητά με επιστολή το Δ.Σ της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε

Μετά από επανειλημμένες προφορικές οχλήσεις μας προς την Δημοτική αρχή και παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει επτά μήνες από την λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας, εξακολουθεί να μην υπάρχει ένα γραφείο στέγασης της Δημοτικής Κοινότητας κατάλληλα εξοπλισμένο ( δυνατότητα χρήσης Η/Υ, βιβλιοθήκη φύλαξης εγγράφων), καθώς και το απαραίτητο προσωπικό για την εξυπηρέτηση των Δημοτών και την υλοποίηση των στόχων της Δημοτικής Κοινότητας. Αποτέλεσμα αυτής της άσχημης κατάστασης είναι οι δημότες να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη της Δ. Κοινότητας και να περιτριγυρίζουν εντός του Δημοτικού Μεγάρου ψάχνοντας εις μάτην διαμαρτυρόμενοι για το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας.

Άλλωστε το σχέδιο «Καλλικράτης» το οποίο αποτέλεσε ένα σταθμό στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες και το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτό στην αιτιολογική έκθεση αναφέρει ρητά ότι αποτελεί βασικό εργαλείο για την επιτυχία του προγράμματος η ενίσχυση της εσωτερικής αποκέντρωσης στους νέους ΟΤΑ.

Η ενίσχυση αυτή γίνεται πράξη με ένα νέο σύστημα ενδοδημοτικής αποκέντρωσης με :

– Την απόδοση νέων αρμοδιοτήτων

– Τη διασφάλιση πόρων για κάθε χωριό και γειτονιά

– Νέους θεσμούς συμμετοχής

Έτσι, ταυτόχρονα με τη δημιουργία τους οι νέοι, ισχυροί και μεγαλύτεροι Δήμοι «πλησιάζουν» το δημότη.

Η νέα αυτή σχέση σηματοδοτείται από την έννοια της Κοινότητας που αξιοποιείται εκ νέου για τις μονάδες ενδοδημοτικής αποκέντρωσης. Κάθε Δημοτική Κοινότητα διαθέτει δημοτικό γραφείο. Το δημοτικό συμβούλιο καθορίζει ποιες υπηρεσιακές μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν στις δημοτικές κοινότητες (άρθρο 91 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 τεύχος Α’).

Επιπλέον στην υπ’ αριθ. 49/74572/2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με την λειτουργία των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων προβλέπεται ότι κάθε Δημοτική ή Τοπική κοινότητα διαθέτει δικό της γραφείο[52]. Το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας ονομάζεται Δημοτικό Γραφείο (ακολουθούμενο από το όνομα της συγκεκριμένης Δημοτικής Κοινότητας) και της Τοπικής Κοινότητας Τοπικό Γραφείο (ακολουθούμενο από το όνομα της συγκεκριμένης Τοπικής Κοινότητας).

Τώρα πλέον, έχοντας εξαντληθεί όλη η υπομονή μας, απευθυνόμαστε σε εσάς με αυτή την επιστολή, ευελπιστώντας ότι θα δείξετε τον δέοντα σεβασμό προς τον θεσμό της Δημοτικής Κοινότητας, παραχωρώντας μας ένα χώρο εντός του Δημοτικού μεγάρου ή εντός των παρακειμένων μισθωμένων κτιρίων τα οποία χρησιμοποιεί ο Δήμος Καλαμπάκας, στον οποίο θα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Δημοτικής Κοινότητας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την ανάπτυξη της περιοχής.

Η παρούσα επιστολή δεν έχει το νόημα της καταγγελίας ή της κατηγορίας αλλά θέλουμε να εκφράσουμε μέσα από αυτή την αγωνία μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Αναμένουμε την απάντησή σας.

Με τιμή

Η Πρόεδρος

  • Νάκη Σμαραγδή

Τα μέλη του Συμβουλίου της Δ. Κ. Καλαμπάκας

  • Αθανασούλας Ιωάννης
  • Λαΐτσας Ευάγγελος
  • Κοντογούλας Στέφανος
  • Πιπερίδης Γρηγόριος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr