Κώστας Πρεβέντης – Συνέχεια σχολιασμού δημοτικής αρχής Καλαμπάκας

Συνέχεια σχολιασμού δημοτικής αρχής Καλαμπάκας με αμεσότητα, υπευθυνότητα & τεκμηρίωση. Σκέφθηκα – για να μην έχει χαρακτήρα καθαρά προσωπικό ,αυτή η διαρκής αναφορά στο σχολιασμό του έργου της δημοτικής αρχής – να ρωτήσω όλο αυτό το μήνα- τον πρώτο του νέου έτους- τους συνδημότες μας,τους καθ’όλα αρμόδιους, αυτούς για τους οποίους θα έπρεπε να εργάζεται τούτη η Δημοτική Αρχή!

0 432

Συνέχεια σχολιασμού δημοτικής αρχής Καλαμπάκας με αμεσότητα, υπευθυνότητα & τεκμηρίωση. Σκέφθηκα – για να μην έχει χαρακτήρα καθαρά προσωπικό ,αυτή η διαρκής αναφορά στο σχολιασμό του έργου της δημοτικής αρχής – να ρωτήσω όλο αυτό το μήνα- τον πρώτο του νέου έτους- τους συνδημότες μας,τους καθ’όλα αρμόδιους, αυτούς για τους οποίους θα έπρεπε να εργάζεται τούτη η Δημοτική Αρχή!

Σκέφθηκα -για να μην έχει χαρακτήρα καθαρά προσωπικό ,αυτή η διαρκής αναφορά στο σχολιασμό του έργου της δημοτικής αρχής – να ρωτήσω όλο αυτό το μήνα- τον πρώτο του νέου έτους- τους συνδημότες μας,τους καθ’όλα αρμόδιους, αυτούς για τους οποίους θα έπρεπε να εργάζεται τούτη η Δημοτική Αρχή!

Οι απαντήσεις αποστομωτικές( αν και μερικές δεν είναι δυνατόν να γραφούν..) « απολύτως τίποτα», « μια τρύπα στο νερό», « το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα», « μια ματιά στην πόλη τα λέει όλα», « κοίτα γύρω σου», «πήγαινε μια βόλτα στα δημοτικά διαμερίσματα» κ.λ.π., κ.λ.π.

Δυστυχώς οι συνδημότες μας έχουν δίκιο. Ένας χρόνος διαχείρισης( και σε καμιά περίπτωση διακυβέρνησης ) από τη Δημοτική Αρχή του κ. Σακελλαρίου δεν έχει να επιδείξει τίποτα το ουσιαστικό. Τίποτα που να δίνει μια ελπίδα προοπτικής για το μέλλον του τόπου μας. Tίποτα που να καταδεικνύει ότι κάτι αλλάζει! Κοινωνική ευαισθησία δεν υπάρχει- καμία μέριμνα για τους οικονομικά εξαθλιωμένους, καμία συμπαράσταση στην πράξη στους ανήμπορους να ανταποκριθούν στα χαράτσια της κυβέρνησης,στους άστεγους,στην τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους απολυμένους του δήμου.

Το ενδεχόμενο λειτουργίας Δημοτικού Παντοπωλείου, η Δημιουργία ξενώνα αστέγων, η απαλλαγή των τριτέκνων-πολυτέκνων και με χαμηλό εισόδημα από τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, η ίδρυση και λει-τουργία κοινωνικού φαρμακείου και κοινωνικού ιατρείου για την παροχή δωρεάν φαρμάκων σε τελείως ανασφάλιστους συνδημότες μας ,τα οποία θα χορηγούν οι γιατροί του κοινωνικού ιατρείου- τα φάρμακα θα προέρχονται από τον φαρμακευτικό σύλλογο,αλλά και από συνδημότες που τους είναι άχρηστα – η συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση

« Γιατροί του Κόσμου» ,είναι έννοιες καθ’ολοκληρίαν ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!!!

Μα ακόμα και όταν αναγκάζεται τούτη η Δημοτική Αρχή να επιδείξει πολιτική βούληση,την έχει έτοιμη την απάντηση: « είναι θέμα της περιφέρειας», « η χώρα έχει χρεωκοπήσει», «λεφτά δεν υπάρχουν».

Προσφάτως, μετά το Συνέδριο της ΚΕΔΕ δηλώσαν δήθεν απογοήτευση από τα όσα άκουσαν και από όσα τους ζητήθηκαν. Πάγια τακτική !!

Δεν ανέφεραν όμως τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση σ’αυτό το συνέδριο « Ανάγκη οι Δήμοι να ανάγουν την κοινωνική τους δράση σε ύψιστη προτεραιότητα! Δεν τ’ακούσατε κύριοι ή μήπως εκείνη τη στιγμή απουσιάζατε; Τουλάχιστον δεν ρωτήξατε ; Προφανώς αυτά αφορούν άλλους Δήμους !!!

Στον αντίποδα όλων αυτών επιλέγει τη σύσταση έμμισθων θέσεων,διότι γι’αυτό το λόγο ,λεφτά υπάρχουν!

Τί γίνεται με το κυκλοφοριακό, με την καθαριότητα,τί παρεμβάσεις γίνονται για τον πρωτογενή τομέα ( γεωργία ,κτηνοτροφία); Η Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης λειτουργεί; Αν ναι με ποιόν τρόπο υλοποιούνται οι αποφάσεις της; Το πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι» ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας;

Ποια μέριμνα λαμβάνεται για τα Δημοτικά Διαμερίσματα ; Υπάρχουν Τοπικά Συμβούλια; Συνεδριάζουν; Καταθέτουν προτάσεις; Εισακούονται; Λύνονται προβλήματα; Γίνονται έργα ή μόνο συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις; Παρεπιπτόντως όπως τόνισα και σε ραφιοφωνική μου παρέμβαση,γιατί σίγησε η Δημοτική Κοινότητα Καλ/κας; Δεν αποτελεί απορίας άξιον;( Παρεπιπτόντως σήμερα έσπασε τη σιωπή και ακούσθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα).

Θεωρείται τυχαίο το γεγονός της αντικατάστασης δύο προεπιλεγμένων αντιδημάρχων ( είχε γίνει συμφωνία από την αρχή της θητείας για τα πρόσωπα),καθώς επίσης τη δήλωση του Δημάρχου ότι δεν ισχύει πλέον η αρχική συμφωνία τη θεωρείτε άνευ πολιτικής αξίας; Βεβαίως για όλα αυτά φταίνε πάντα κάποιοι « άλλοι» και σε καμιά περίπτωση ο κ. δήμαρχος!

Γιατί ας μη γελιόμαστε ,αυτές αποτελούν επιλογές του κ. Σακελλαρίου,ο οποίος φροντίζει να το επιδεικνύει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. απαξιώνοντας και «φιμώνοντας» κάθε φωνή αντίδρασης ή διαφοροποίησης των συμβούλων της πλειοψηφίας!!!!!

Αλήθεια επίσης ,πόσα χρόνια συζητάμε τα ίδια και τα ίδια προβλήματα;

Σε ποια κρίσιμα θέματα του Δήμου μας έχει δοθεί λύση; Η απάντηση προφανής: ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!Όσο ο κ. Σακελλαρίου συνεχίζει με την « ενός ανδρός αρχή» προσέγγισή του,πολύ φοβόμαστε ότι ο Δήμος μας δε θα έχει την πορεία που του αξίζει και για την οποία αγωνισθήκαμε σκληρά πολλοί συνδημότες,πιστέψαμε και κυριολεκτικά ματώσαμε καταθέτοντας τον πνευματικό μας ιδρώτα. Προδοθήκαμε όμως! Τι κρίμα το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα!

Και βεβαίως μαζί με όλα αυτά έχουμε και μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση, η οποία όπως ειπώθηκε από τα χείλη του πρώην Δημάρχου σε ραδιοφωνική εκπομπή κάνει – άραγε πότε- μόνο χρήσιμη αντιπολίτευση! Άκουσον,άκουσον! Τελικά διαπιστώνω

πως αντιπολίτευση γίνεται- με έμμεσο όμως τρόπο – από συμβούλους της πλειοψηφίας και κάποιους ενεργούς πολίτες-μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού. Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι ότι αυτό γίνεται τυχαία ή υπάρχει λόγος; Άραγε γιατί μπήκαν στο χρονοντούλαπο οι παλιές κόντρες με πρώην Δημάρχους Καποδιστριακών Δήμων και οι σκληρές αναφορές του σημερινού Δημάρχου; Έκλεισαν ή διευθετήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες; Διενεργήθηκαν οικονομικοί έλεγχοι;Αν ναι ενημερώθηκε η τοπική κοινωνία; Θυμάστε τις μεγαλοστομίες τους πρώτους μήνες της νέας Δημοτικής Αρχής: Όλα στο φως!!!

Ο Δήμος αγαπητοί μου συνδημότες κλείνοντας, έχει ανάγκη από νέες ιδέες και σίγουρα νέες πρακτικές και αυτή την προοπτική σε καμιά περιπτωση δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Ας γίνει ,η δική μου ταπεινή φωνή ,αφετηρία έναρξης ,ενός ανένδοτου αγώνα απέναντι στις πρακτικές της σημερινής Δημ. Αρχής. Ας ενώσουμε τους προβληματισμούς μας, τις ανησυχίες μας ,γενικεύοντας την αντίδραση μας ούτως ώστε η σημερινή εικόνα ν’αποτελέσει ένα κακό όνειρο.

Ελπίζουμε ο κ. Σακελλαρίου να αντιληφθεί ,όσο είναι ακόμη καιρός τα αδιέξοδα της πολιτικής του,ώστε να δοθούν πραγματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας. Βεβαίως αυτό θα γίνει μόνον και μόνον όταν ο κ. Σακελλαρίου εγκαταλείψει παντελώς τον ιδιότυπο τρόπο λειτουργίας του και αποβάλλει από πάνω του την διαρκή καχυποψία για τους πάντες και για τα πάντα, κοντολογίς να πάψει να βλέπει παντού « σενάρια». Υπήρχαν-δεν ξέρω αν εξακολουθούν να υπάρχουν- πολλοί που θα ήθελαν να προσφέρουν ανιδιοτελώς, πολλοί που πίστεψαν σε μια πραγματική αλλαγή,σ’ έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας,πολλοί που αγωνίσθηκαν σθεναρά γι’αυτό αλλά δυστυχώς προδόθηκαν . Όλους αυτούς τους έχει πετάξει στην κάλαθο των αχρήστων.

Υ.Γ.1. Επειδή πλέον η ηλεκτρονική πληροφόρηση, είναι ο νέος τρόπος επικοινωνίας – η επισκεψιμότητα αυτών των σχολίων είναι όντως εντυπωσιακή- θα παρακαλούσα αυτούς που νιώθουν την ανάγκη να απαντούν, ας απαντούν επώνυμα. Γιατί κρύβεστε κύριοι; Τι φοβάστε ; Είναι ανέντιμο να κρίνεις κάποιον- μάλιστα μερικές φορές κακοπροαίρετα και υβριστικά- καλυπτόμενος κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας. Έχει ανάγκη η κοινωνία μας από επώνυμες παρεμβάσεις και υπεύθυνες θέσεις,αλλιώς … νάστε καλά!

2. O αγώνας τώρα ξεκινάει και ..δεν χρειάζονται κροκοδείλια δάκρυα!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

         ΕΚΠ/ΚΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr