Θέμης Μπέλλος: Η Ταβέρνα “Ο Πλάτανος” συνεχίζει να γράφει ιστορία…

0 4.444

Ο συντοπίτης μας και ιδιοκτήτης της γνωστής Ταβέρνας ΠΛΑΤΑΝΟΣ στην Μύκανη Καλαμπάκας μίλησε στο περιοδικό του Νομού Τρικάλων ideesmagazine και άνοιξε την καρδιά του για τις υπηρεσίες προσφέρει ο γνωστός χώρος εδώ και 30 χρόνια και την προσπάθεια του ίδιου να κρατήσει η επιχείρηση το όνομα και την ποιότητα που την διακρίνει!

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Πέρασαν αρκετά χρόνια από την ημέρα που ο Θέμης Μπέλλος, ανέλαβε τα ηνία της ταβέρνας ΠΛΑΤΑΝΟΣ, σε ένα πανέμορφο σημείο, στη Μύκανη Καλαμπάκας.

Το στοίχημα του ιδιοκτήτη ήταν να διατηρήσει την ποιότητα και φυσικά προσφέρει κάτι νέο στο γαστριμαργικό τοπίο του μαγαζιού. Η ταβέρνα Πλάτανος φημίζεται για τα φρέσκα κρεατικά της, τις σούβλες της και όλοι από τον ιδιοκτήτη μέχρι το προσωπικό έχουν δουλέψει πολύ όλα αυτά τα χρόνια ώστε να πετύχουν το καλύτερο.

Στο μυαλό μας η ταβέρνα Πλάτανος, είναι συνυφασμένη με μια ομάδα νέων ανθρώπων που πρωτοπορούν και τα τελευταία χρόνια πέραν του καλού φαγητού έχουν ξεχωρίσει για τα διάφορα events που διοργανώνουν. Ας γνωρίσουμε τον ιδιοκτήτη κο Θέμη Μπέλλο,

-Κύριε Μπέλλο η ταβέρνα σας συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας. Είστε ικανοποιημένος;

30 χρόνια δεν μπορείς να πεις ότι είναι λίγα ή πολλά. Για μένα όμως είναι μια ιστορία που άρχισε με τους γονείς μου, κάνοντας αυτή την επιλογή τότε, και μια συνέχεια που ευελπιστώ να φτάσει αλλά 300 χρόνια .Έτσι θα μπορέσω να είμαι και εγώ ένα κομμάτι της ιστορίας του “Πλατάνου”.

Τώρα αν είμαι ικανοποιημένος θα έλεγα πως όχι, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που αναζητώ το καλύτερο ποιοτικά άλλα και αισθητικά και αυτή η αναζήτηση είναι διαρκής και ασταμάτητη.

-Υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας που ο ‘Πλάτανος’ είναι ο νούμερο ένα προορισμός στην περιοχή;

Όταν βάζεις μεράκι, αγάπη διαλέγοντας τα ποιο αγνά υλικά στη δημιουργία ενός πιάτου και όταν δίνεις την ψυχή σου για να απογειωσεις την δουλειά σου τότε μάλλον δεν μιλάμε για μυστικό

-Έχετε λάβει υπόψη τις κριτικές του κόσμου για το φαγητό σας;

Μόνο μέσω της κριτικής διορθώνεται κάποιος. Όσο σκληρή και αν είναι, αν δεν την δεχτούμε δεν πρόκειται να γίνουμε καλύτεροι.

-Ποια είναι τα σχέδια σας εν μέσω κορονοιού ; Πως βλέπετε το φετινό καλοκαίρι.

Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοιό: αποστάσεις-μάσκες-αντισηπτικά-γάντια-απολυμάνσεις-πιστοποιήσεις-καταρτισμένο προσωπικό-έλεγχοι τροφίμων και τήρηση κανόνων υγιεινής. Προτεραιότητα έχει η υγεία μας ανεξαρτήτως κόστους. Το φετινό Καλοκαίρι σίγουρα δεν είναι όπως τα προηγούμενα. Με υπομονή και καλή θέληση θα επιστρέψουμε στην παλιά ζωή μας, με τις παλιές συνήθειες μας. Ο Έλληνας πάντα τα κατάφερνε. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

-Το πελατολόγιο σας απ’ ότι ξέρουμε είναι διευρυμένο, έρχονται πελάτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ισχύει αυτό;

Ναι ισχύει .Για εμάς ο στόχος δεν είναι να έρθει κάποιος μια φορά αλλά να τον ευχαριστήσουμε και να έρθει και να ξαναέρθει,να το πει σε κάποιον άλλον και γενικότερα ο “ΠΛΑΤΑΝΟΣ” να έχει μια θέση σε φιλικές συζητήσεις…

-Τι θα βρούμε φέτος στο μενού της Ταβέρνας σας;

Η βάση μας ή η ιστορία μας έχει να κάνει με το κεμπάπ ή κοντοσουβλι κατά πολλούς. Στον “ΠΛΑΤΑΝΟ” θα βρείτε ότι έχει να κάνει με επιλεγμένο κρέας

Ζουμερά παϊδάκια

Φιλέτο προβατίνας (επιπλο)

Ψαρονέφρι γεμιστό μετέωρο

Πανσετα με το ανάλογο παχακι

Μπριζόλες σταβλισιες

Μπιφτέκι με πρωτότυπη συνταγή

Κοτσι

Και γενικότερα μια μεγάλη ποικιλία απο μεζέδες καθως και

premium κρέατα

Black Angus και του Red Angus.

Tomahawk

Rib eye

T-bon

Σαλάτες από τον δικό μας λαχανόκηπο, ποικιλία τυριών.

-Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του τρικαλινού & Καλαμπακιώτη πελάτη;

Ήμαστε στην κεντρική Ελλάδα μέσα στη φύση και το πράσινο το μενού λοιπόν του Τρικαλινου, του Καλαμπακιώτη και γενικότερα κάθε ανθρώπου που έρχεται εδώ έχει να κάνει με το κρέας εμείς το μόνο που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι η ποιότητα η σωστή κοπή ο σωστός τρόπος ψησίματος και η γεύση ….

-Έχετε διοργανώσει κατά καιρούς …επιτυχημένα event με καλλιτέχνες, ποια είναι η φιλοσοφία πίσω.. αυτά;

Προσπαθώ να προσφέρω στους κατοίκους της περιοχής κάτι που λείπει απ τα Τρίκαλα. Όλοι έχουμε αγαπημένους καλλιτέχνες και λίγοι είναι αυτοι που έχουν τη δυνατότητα να του δουν. Γιατί λοιπόν να μη τους έχουμε εδώ στην Καλαμπάκα… εδώ στη Μύκανη.

–Tέλος, θα θέλαμε να μας πείτε με τρεις λέξεις τι είναι ο Πλάτανος για εσάς.

Ο “Πλάτανος” για μένα είναι:

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ

Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ

Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΜΟΥ

 

όλη η συνέντευξη στο ideesmagazine

Θέμης Μπέλλος: 40 χρόνια ιστορίας στα χέρια της 2ης γενιάς της Ταβέρνας ο Πλάτανος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr