Μητροπολίτης Σταγών: Η Ανάσταση του Κυρίου είναι αυτή που μας δίνει την ελπίδα για να αγωνιζόμαστε

0 401

Αγρυπνία για την απόδοση της εορτής του Πάσχα τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα.

Στην κατανυκτική αυτή ακολουθία προεξήρχε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Λεόντιο Πετρίδη, τον αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα Κηρύκο και τους διακόνους της μητρόπολης.

Ο κ. Θεόκλητος στη σύντομη προσλαλιά του παίρνοντας αφορμή από την απόδοση της εορτής του Πάσχα, σημείωσε πως “σήμερα είχαμε την πνευματική ευκαιρία να ζήσουμε για ακόμη μια φορά το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας”, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως για αυτό μετά από σαράντα ημέρες “προσήλθαμε και πάλι όλοι μαζί ευλαβικά για να γιορτάσουμε με αισθήματα χαράς και ελπίδας την απόδοση αυτή και να δηλώσουμε έτσι το μεγάλο αυτό μήνυμα που μας προβάλλει η Εκκλησία μας, ότι η Ανάσταση συνεχίζεται”.

Αναφερόμενος στην Ανάσταση του Κυρίου μας, ο μητροπολίτης Σταγών τόνισε πως “αυτή είναι που μας δίνει την ελπίδα, την ζωή και την υπόσταση για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε και να πορευόμαστε έχοντας παράλληλα σταθερή την πίστη μας”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως σήμερα γιορτάζουμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός. “Την απαρχή μιας καινούριας ζωής η οποία γίνεται η αφετηρία της προσωπικής μας χαράς εφόσον όμως προηγουμένως κατορθώσουμε να συνδεθούμε με τη ζωή του Χριστού μας”.

Κλείνοντας κ. Θεόκλητος ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη ώστε και του χρόνου να μπορέσουμε να ψάλλουμε και πάλι όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη» και να ζήσουμε έτσι όλα τα βιώματα εκείνα από τη λειτουργική ζωή της εκκλησίας μας.

orthodoxia.info

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr