Καιρός Καλαμπάκας: Ψυχρή εισβολή με χιόνια ως τα 500 μέτρα – Γράφει ο Ευθύμιος Τζιλήνας

0 2.839

Ενώ σήμερα Κυριακή νομίζει κάποιος πως έχουμε μπει στον Ιούνιο  με την ελάχιστη θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς….. Ένα ψυχρό μέτωπο πολικής προέλευσης θα  προσεγγίσει την Ελλάδα το μεσημέρι  της 7ης Απριλίου όπως βλέπουμε στον  χάρτη επιφανείας του Αγγλικού μοντέλου καιρού UKMO.

Πολλή ψυχρές μάζες στο μεταξύ θα έχουν φτάσει ως και την νότια Ιταλία και θα έχουν μπει μέσα στην Μεσόγειο….. Με τα τώρα υποθετικά στοιχεία δεν δείχνουν να δημιουργούν κάποιο σοβαρό χαμηλό ,παρά μόνο κάποιες μικροδιαταραχές (τις βλέπουμε στον παραπάνω χάρτη με τις μικρές μαύρες γραμμές) που θα μας απασχολήσουν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Απριλίου. Εδώ να πούμε πως η εποχή είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως τελικά ίσως έχουμε κάποιο χαμηλό στο κεντρικό Ιόνιο που ίσως τελικά δώσει και πιο γενικευμένα και με μεγαλύτερη ένταση φαινόμενα. Την Τρίτη νομίζω δεν έχει ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε την 7η Απριλίου του 2003 με την χιονόπτωση που είχαμε όλη μέρα την Δευτέρα με τους 20 περίπου πόντους στην Καλαμπάκα και την μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες μετά από τον παγετό.

Σύμφωνα όμως με τα ως τώρα δεδομένα δεν προβλέπετε κάτι έντονο από πλευράς φαινομένων ΑΛΛΑ  με κεφαλαίο είναι ικανή αυτή η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που βλέπουμε για το πρωινό της Πέμπτης στον παρακάτω χάρτη

Να δώσει χιονόπτωση στην περιοχή μας ακόμη και σε υψόμετρα πάνω από τα 200 μέτρα αν φυσικά συνδυαστεί  με υετό…. Μέχρι της πρώτες ώρες της Πέμπτης.

Αυτό βέβαια που ανησυχεί πολλούς αγρότες από Θεσσαλία  και πάνω , είναι η θερμοκρασίες και με συνθήκες ξαστεριάς την Παρασκευή 9 Απριλίου όπως παρατηρούμε στον παρακάτω χάρτη

Οπότε πάμε για παγετό το οποίο  σημαίνει καταστροφές στις καλλιέργειες…..  Αν υπάρχει χιονοσκεπές έδαφος κάτι το οποίο έχει μεγάλες πιθανότητες σε υψόμετρα πάνω από τα 600-700 μέτρα η καταστροφή θα είναι δυστυχώς μεγάλη.

Μέχρι τότε όμως ο καιρός θα παρουσιάζει συνθήκες αστάθειας , με τοπικές βροχές στην περιοχή μας και μπόρες κυρίως όμως στις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία από το απόγευμα σήμερα Κυριακή θα σημειώσει πτώση και από αύριο θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 Ευθύμιος Τζιλήνας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr