Πρόσκληση στην διαδικτυακή συζήτηση “Our Future Greece Meteora”

1 801

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου το απόγευμα στις 18.00μμ είστε προσκεκλημένοι στο “Our Future Greece Meteora” μια διαδικτυακή συζήτηση όπου στόχος μας είναι να συνδεθούμε με την ψυχή του προορισμού. Όλοι, ειδικά οι  ντόπιοι κάτοικοι, πρέπει να συμμετέχουν στην ανάπτυξη ενός προορισμού, οπότε εξερευνούμε μαζί με τους ντόπιους το όραμα για να βοηθήσουμε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ μικρότερων προορισμών.

Αυτή τη φορά, εστιάζουμε στα Μετέωρα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας!

Το Our Future Greece, θα μεταδοθεί live σε ένα διεθνές ακροατήριο και με ένα διεθνές πάνελ ομιλητών από το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO των Μετεώρων.

Κατά τη διάρκεια του Our Future Greece, θα αποκτήσουμε γνώσεις για το συνολικό ελληνικό πλαίσιο για τον τουρισμό, καθώς και για τα περίπλοκα θέματα που θα αντιμετωπίσουν οι ντόπιοι όταν ο τουρισμός επιστρέψει στην περιοχή. Κάθε μία από τις κοινότητες κοντά στα Μετέωρα (π.χ., Καλαμπάκα, Καστράκι, Τρίκαλα, τα ορεινά χωρία της Πίνδου και των Χασίων ) αντιμετωπίζουν ενδιαφέρουσες, ατομικές προκλήσεις. Ωστόσο, συνδέονται  με κοινές προκλήσεις, όπως οι επιπτώσεις της εσωτερικής μετανάστευσης στην πόλη, ο περιορισμένος χρόνος παραμονής των επισκεπτών στον προορισμό, η ένταση μεταξύ των επιμέρους προορισμών και της ανάπτυξης της υπαίθρου (π.χ., ορισμένοι χώροι προσελκύουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως, ενώ λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά, δεν υπάρχει καθόλου τουριστική κίνηση), η έλλειψη καινοτομίας καθώς ο γηράσκων πληθυσμός των χωριών δεν μπορεί να ακολουθήσει την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση του τομέα και πολλά άλλα.

Θα συζητήσουμε πώς να μπορούνε οι προορισμοί να επιτύχουν ένα πιο ποιοτικό τουρισμό για τους επισκέπτες και μια πιο βιώσιμη, ποιοτική ανάπτυξη ζωής για τους κατοίκους της περιοχής στο νέο οικονομικό, κοινωνικό και τεχνολογικό πλαίσιο που διαμορφώνεται παγκοσμίως στη μετά covid εποχή, και το νέο συνδεδεμένο τουρίστα.

Η ερώτηση που τίθεται είναι, “Πώς μπορούμε να το επιτύχουμε;”

Ελάτε μαζί μας καθώς συζητάμε ανοιχτά για τις πιο σημαντικά τουριστικά θέματα της περιοχής σας με μια ψηφιακά φιλοξενούμενη ομάδα “εξωτερικών” ειδικών του τουρισμού από όλο τον κόσμο.

Facebook: https://fb.me/e/1kXUmaby8

LinkedIn: https://www.linkedin.com/events/ourfuturewesternthessaly-greece6777746387078541312/

Zoom: https://us02web.zoom.us/j/85760515543?pwd=YXcrajlEVUdDQXp2S2xNYi9OYWlqZz09

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. Μαύρη Τουλίπα λέει

    Ενδιαφέρον, αλλά να σας πω το μυστικό, δεν πρόκειτε να αλλάξει τίποτα. Απλά γιατί όλοι μέχρι χθες βολεύονταν, μόλις χαρτζιλικώθηκαν άραξαν πίνουν μπύρες. Μόλις ανοίξουν γκρίνια γιατί δυσκολεύονται να αλλάξουν τζιπ.
    Εμείς εδώ τσουρέκια ψήνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr