Καιρός: Αισθητό κρύο την Τετάρτη με Βοριάδες, τοπικές βροχές, χιόνια στα ανατολικά και νότια

0 419

Τετάρτη, 24-3-2021 – Στη δυτική Ελλάδα ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινά κυρίως στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, βροχές με χιόνια στα ορεινά στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι, Βοριάδες, 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια και κεντρική χώρα από –5 έως 12, στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια χώρα από 5 έως 14, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από 6 έως 12, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με συννεφιά, λίγα χιόνια ή χιονόνερο στα γύρω ορεινά-ημιορεινά. Ισχυροί Βοριάδες 5-7 Μποφόρ και θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς.

Πέμπτη, 25-3-2021 (Εθνική Εορτή)
Στα βορειοδυτική Ελλάδα ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και στην περιοχή του Αιγαίου συννεφιά, τοπικές βροχές, χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στη κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιορισθούν στη νότια χώρα. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ με εξασθένιση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετό τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρό στα βόρεια.

Παρασκευή, 26-3-2021
Αίθριος καιρός σ’ όλη τη χώρα, εξαίρεση οι Κυκλάδες και η Κρήτη με λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι Βοριάδες στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, αλλά παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί στη βόρεια Ελλάδα τοπικά ισχυρός.

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr