Με άστατο καιρό η Καθαρά Δευτέρα

Αλλαγή του καιρού την Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη 8-9 Μποφόρ

0 530

Καθαρά Δευτέρα, 15-3-2021
Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες, ισχυρότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι, Δυτικοί-Βορειοδυτικοί στα πελάγη 6-8 τοπικά έως 9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια και κεντρική χώρα από -2 έως 16, στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια χώρα από 5 έως 15, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από 7 έως 15, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με βροχές το μεσημέρι πιθανή καταιγίδα. Οι άνεμοι ισχυροί Βορειοδυτικοί 5-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά, βροχές με πιθανή καταιγίδα τις μεσημεριανές ώρες, το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι ισχυροί Δυτικοί-Βορειοδυτικοί 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.

Τρίτη, 16-3-2021
Τις πρωινές ώρες συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές βροχές στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα νέες βροχές και καταιγίδες από το Ιόνιο θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά και σε ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. ΟΙ άνεμοι Βορειοδυτικοί στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τετάρτη, 17-3-2021
Συννεφιά με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, παγετός τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr