Μιχάλης Σιούτας: Μέτωπα βροχοπτώσεων το Σαββατοκύριακο ισχυρών στη δυτική και βορειοανατολική Ελλάδα

0 452

Διαδοχικά μέτωπα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες ισχυρές στη δυτική και βορειοανατολική Ελλάδα και θυελλώδεις Νοτιάδες στα πελάγη.

 

Σάββατο, 23-1-2021
Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες ισχυρές από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Συννεφιά με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, ισχυρότερες βροχές με σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονιά, στη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ομίχλες τη νύχτα και το πρωί.

Άνεμοι, Νοτιάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο έως 9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 13, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 15, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί συννεφιά με ομίχλες, το απόγευμα λίγες βροχές, περισσότερες βροχές τη νύχτα. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με συννεφιά, από το απόγευμα τοπικές βροχές, τη νύχτα πιθανές καταιγίδες. Οι άνεμοι Νοτιάδες 6-8 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Κυριακή, 24-1-2021
Νέο μέτωπο κακοκαιρίας από τη δυτική Ελλάδα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ισχυρότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι Δυτικοί και Νοτιάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει σημαντικά.

Δευτέρα, 25-1-2021
Συννεφιά, βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με σταδιακή βελτίωση. Ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Ηλιοφάνεια με συννεφιά στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι Νοτιοδυτικοί στα πελάγη 6-8 Μποφόρ με εξασθένιση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικα.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr