Το τρελό 2020 τα πάνω κάτω στον καιρό – Προοπτική για το διάστημα μετά της 20 Δεκεμβρίου

0 1.267

Τα πάνω κάτω στον καιρό το 2020 καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει χιόνι στην πόλη μας , αλλά και το πιο αξιοπερίεργο;

Ο πιο βροχερός μήνας για το 2020 ήταν ο Ιούλιος !! 126 χιλιοστά μέσα στον Ιούλιο , ενώ ο χειρότερος σε υετό ο Ιανουάριος ! με 6mm .

Απίστευτες καταστάσεις για το 2020 καθώς ήρθαν τα πάνω κάτω!! Και στην συνέχεια η πιο υετοφόρα εποχή ήταν το Καλοκαίρι!!

Βλέπουμε δηλαδή πως κάτι τρέχει με τις κλιματολογικές συνθήκες καθώς συνέχεια τα τελευταία 10 χρόνια σημειώνονται περίεργα ρεκόρ που κατά βάσει οδηγούν σε πιο θερμές αλλά και σε πιο υγρές μέρες. Αν σκεφτούμε πως φέτος η μέγιστη ελάχιστη είναι – 2.9 c τον Ιανουάριο και οι μέρες με αρνητικές θερμοκρασίες ήταν συνολικά 8 από 35 περίπου μέσο όρο τον χρόνο, καταλαβαίνουμε πως πέρασε σχεδόν το 2020.

Ακόμη στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε την παγοκάλυψη αυτή την ώρα στο βόρειο ημισφαίριο , παρατηρήστε πόσο κάτω είναι από τον μέσο όρο του 1981-2010 αν δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή που οφείλετε στον άνθρωπο , τότε κάτι άλλο τρομερό συμβαίνει στον πλανήτη μας.

Από κει και πέρα μιλώντας λίγο για τον καιρό στην περιοχή μας από αύριο Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου οι βροχές και τα λίγα χιόνα στα πολύ ορεινά υψόμετρα για την εποχή σταματάνε και μέχρι στις 20- 22 δεν προβλέπετε κάτι στον καιρό όπως βλέπουμε και στο παρακάτω διάγραμμα

Ενώ από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά κάτι φαίνεται να αλλάζει με την μικρή εξασθένηση των γιγάντιων χαμηλών στην περιοχή του Ατλαντικού και την μικρή άνοδο του Αζορικού ( αντικυκλώνας που συνήθως καλύπτει την θαλάσσια περιοχή των Αζόρων και όχι μόνο διακοπτωντας έτσι το Νότιοδυτικό ρεύμα και κατεβάζοντας πιο ψυχρές μάζες από την Σκανδιναβία. Βέβαια επειδή η Μεσόγειος είναι μια μεγάλη και θερμή θάλασσα δεν ξέρουμε που ακριβώς θα έχουμε την κυκλογέννηση ώστε να επηρεάσει και την χώρα μας μια κακοκαιρία αυτή την φορά με χιόνια σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Μερικά μοντέλα καιρού πάντως εμφανίζουν ένα τέτοιο σενάριο κοντά στα Χριστούγεννα όπως βλέπουμε παρακάτω

Από προσωπική μου εμπειρία είναι πολύ πιθανόν με πρόσκαιρη εξασθένηση αυτών των τεράστιων χαμηλών μετά από 20 περίπου μέρες και κατέβασμα ψυχρών μαζών στην περιοχή μας. Που και πόσο θα επικρατήσουν χειμωνιάτικες συνθήκες εκείνο το διάστημα θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Ευθύμιος Τζιλήνας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr