Όχι στην εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο

Να μην προχωρήσει η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης και να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα, ζήτησε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

0 296

Να μην προχωρήσει η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης και να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα, ζήτησε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος. Να μην προχωρήσει η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης και να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα, ζήτησε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Oπως τόνισε η αύξηση των φόρων έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης, περιορισμό των εσόδων του κράτους αντί για αύξηση, ένταση του λαθρεμπορίου, κλείσιμο πρατηρίων και στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικά καύσιμα αλλά και στη λαθραία υλοτόμηση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μ. Κιούσης, ανέφερε ότι η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου στην περιφέρεια ξεπερνά το 50% και στα αστικά κέντρα το 25%. Αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης που ισχύει από τον φετινό Οκτώβριο ενώ αν προχωρήσει η εξίσωση των φόρων από τον Οκτώβριο του 2012, όπως είπε, οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστερες καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει το 1,4 ευρώ το λίτρο από 0,93-1 ευρώ που είναι τώρα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει 1100 πρατήρια, άλλα τόσα αντιμετωπίζουν προβλήματα ενώ 500 αναζητούν αγοραστή χωρίς αποτέλεσμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr