Κορονοϊός- Νέα Μέτρα: Τέλος λιτανείες, πανηγύρια και όρθιοι στα μπαρ -Εξετάζονται μέτρα για το Δεκαπενταύγουστο

0 832

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το επόμενο διάστημα.

Κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Επίσης το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την  Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως από σήμερα και για τις επόμενες δέκα ημέρες τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο μετά την έκρηξη κρουσμάτων που καταγράφηκαν στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα εξετάζονται για τον 15αύγουστο

Προ των πυλών είναι, όπως όλα δείχνουν, νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Στέλιος Πέτσας προ ημερών, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε – για ακόμη μία φορά – πως η εβδομάδα , που διανύουμε, είναι μία κρίσιμη εβδομάδα αφύπνισης για τον κορωνοϊό.

Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, σημείωσε πως «θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζονται, βάσει όσων συστήνουν οι ειδικοί».

«Αν χρειαστεί πρόσθετα μέτρα, θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι αυτή τη στιγμή βρίσκονται η περαιτέρω μείωση του ορίου των καλεσμένων σε γάμους και δεξιώσεις, από τα 100 άτομα στα 50.

«Μάσκα σε όλους κλειστούς χώρους» – Τρεις οι εστίες ανησυχίας

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας, λέγοντας πως «πρέπει να φοράμε μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους και τους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός».

Όπως είπε, τρεις είναι οι εστίες ανησυχίας για την εξάπλωση του κορονοϊού:

  • Η πρώτη αφορά στις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα.
  • Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά τις συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Κάποιοι συμπολίτες μας αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις μας. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και στη διασκέδαση. Και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, την κοινωνία στην οποία ζούμε.
  • Η τρίτη πηγή ανησυχίας εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr