Νεκρός διαδηλωτής στο Σύνταγμα

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ένας 53χρονος διαδηλωτής, μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος εισήχθη με έντονα συμπτώματα κολπικής μαρμαρυγής (αρρυθμία). Επί 50 λεπτά οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα

0 356

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ένας 53χρονος διαδηλωτής, μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος εισήχθη με έντονα συμπτώματα κολπικής μαρμαρυγής (αρρυθμία). Επί 50 λεπτά οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ένας 53χρονος διαδηλωτής, μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος εισήχθη με έντονα συμπτώματα κολπικής μαρμαρυγής (αρρυθμία). Επί 50 λεπτά οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα

«Ο διαδηλωτής πέθανε από καρδιακή προσβολή. Δεν χτυπήθηκε κατά τα επεισόδια», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο νεκρός  βρισκόταν στο Ζάππειο, παρουσίασε «συμπτώματα αδιαθεσίας» και «δεν έφερε κανένα τραύμα».

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα εξής: «Μηχανή του ΕΚΑΒ εκκλήθη στην Αίγλη του Ζαππείου, όπου υπήρχε πολίτης με συμπτώματα αδιαθεσίας. Μετά την επί τόπου εξέτασή του από τους διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γ.Ν.Α. “Ευαγγελισμός”. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως ο 53χρονος πολίτης ήταν απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση και δεν έφερε κανένα τραύμα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του για 50 λεπτά από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κατέληξε».

Εισαγγελική έρευνα

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του 53χρονου οικοδόμου και έδωσε εντολή να μεταβεί στο νοσοκομείο ο εισαγγελέας κ. Ν.Γύζης για να διεξάγει έρευνα.

Ο εισαγγελέας μετέβη στο νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει καταθέσεις από τους γιατρούς που προσπάθησαν να κρατήσουν στη ζωή τον 53χρονο διαδηλωτή.

Καταθέσεις θα ληφθούν επίσης από αστυνομικούς που ήταν παρόντες, από τυχόν αυτόπτες μάρτυρες και συγγενείς του θύματος.

Αναμένεται επίσης ότι θα ζητηθούν και τα βίντεο από την απευθείας μετάδοση τηλεοπτικών σταθμών με τα επεισόδια στο Σύνταγμα και φυσικά η έκθεση του ιατροδικαστή προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία για τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του.

Τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια του 53χρονου εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, κάνοντας έκκληση για νηφαλιότητα. «Πρέπει να παραμείνουνε ψύχραιμοι γιατί αυτό επιβάλλουν οι στιγμές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Αστυνομία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, αναφερόμενη στο περιστατικό:

«Περί ώρα 16:00 εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης και τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό. Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία (3) άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16:23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16:30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Από τις πρωινές ώρες της σήμερα μέχρι την 17:00 ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr