Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας: Επιστολή προς το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία για μέτρα που θα βοηθούσαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0 918

Κυρίες και Κύριοι, Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για το κλίμα που επικρατεί στην αγορά της Καλαμπάκας. Εκτιμούμε ότι όμοια κατάσταση επικρατεί σε δεκάδες επαρχιακές πόλεις αλλά και σε μεγαλύτερες αγορές της χώρας μας.

Ήδη από τους προηγούμενους μήνες, η κίνηση της τοπικής αγοράς ήταν αισθητά πεσμένη, με έσοδα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Επιπλέον τον τελευταίο καιρό όπως όλοι γνωρίζουμε, είχαμε αυξήσεις τόσο στη φορολογία όσο και στις ασφαλιστικές μας εισφορές, παρότι η οικονομία ακόμα δεν παρουσιάζει εμφανή ανάπτυξη, σηκώσαμε και πάλι οι μικρομεσαίοι μεγάλο βάρος για να τη στηρίξουμε.

Τους τελευταίους δύο μήνες που είτε είμαστε κλειστά είτε πληττόμαστε, βλέπουμε ορατό μπροστά μας τον κίνδυνο να δούμε σύντομα λουκέτα στην πόλη μας, το οποίο θα επηρεάσει ευρύτερα και θα υποβαθμίσει κι άλλο ολόκληρη την τοπική αγορά.

Είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη περισσότερη στήριξη από την Κυβέρνηση, και συλλογικές διαπραγματεύσεις πάνω από κομματικές αντιλήψεις.

Θεωρούμε ότι κάποια απαραίτητα επιπλέον μέτρα που θα βοηθήσουν στην παρούσα φάση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τα παρακάτω:

  1. Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον για τον Απρίλιο και Μάιο
  2. 50% έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων των επιχειρήσεων για Απρίλιο και Μάιο
  3. Διατήρηση της έκπτωσης του 25% με την εμπρόθεσμη εξόφληση στις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τέλος του 2020
  4. Επέκταση της έκπτωσης του 40% των ενοικίων μέχρι το τέλος του 2020
  5. Ένταξη όλων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων στο βοήθημα των 800€, ασχέτως ΚΑΔ
  6. Αύξηση ποσού επιστρεπτέας προκαταβολής κυρίως για αυτοαπασχολούμενους και νέες δυνατότητες άμεσης χρηματοδότησης όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χαμηλότοκα δάνεια μέσω αναπτυξιακών εργαλείων και εγγύησης Δημοσίου
  7. Κατάργηση προπληρωμής φόρου για το 2020

 

Τέλος, θα θέλαμε να εξετάσετε αν υπάρχουν τρόποι να προμηθευτούν δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη βοήθεια για παράδειγμα των Επιμελητηρίων, εκτιμούμε ότι κάθε σχετική στήριξη είναι πάρα πολύ σημαντική στην παρούσα φάση για τους επαγγελματίες.

 

Είναι κατανοητό από όλους, ότι το άμεσο μέλλον είναι απόλυτα αβέβαιο δεδομένων των συνθηκών, και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τα κύτταρα της οικονομίας επιβάλλεται να σταθούν όρθιες με την ανάλογη βοήθεια.

 

Παρακαλούμε να επεξεργαστείτε τα αιτήματά μας και να τα προωθήσετε στα αρμόδια Υπουργεία.

 

Με εκτίμηση,

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr