Κώστας Πατέρας – Δανειζόμαστε και πνιγόμαστε

Στο μάτι του κυκλώνα είναι η χώρα μας εδώ και δύο χρόνια και έχουμε απαξιωθεί στον κύκλο της Ε.Ε. και σ’ όλο τον κόσμο.

0 355

Στο μάτι του κυκλώνα είναι η χώρα μας εδώ και δύο χρόνια και έχουμε απαξιωθεί στον κύκλο της Ε.Ε. και σ’ όλο τον κόσμο.

 

Στο μάτι του κυκλώνα είναι η χώρα μας εδώ και δύο χρόνια και έχουμε απαξιωθεί στον κύκλο της Ε.Ε. και σ’ όλο τον κόσμο.

Τεράστια χρηματικά ποσά δανείζονταν οι μετά το 1981 κυβερνήσεις, με υπέρογκους τόκους. Πολύ σκληρές οι δηλώσεις των οικονομικών παραγόντων σε βάρος της πατρίδας μας, η οποία έγινε «αποδιοπομπαίος τράγος» σ’ όλη την υφήλιο.

Τον τελευταίο καιρό ζούμε με το άγχος της χρεοκοπίας, της ανεργίας και της απαισιοδοξίας. Οι άστοχες ενέργειες και δηλώσεις παραγόντων της κυβέρνησης περί «Τιτανικού, περί ελεγχόμενης ή μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας, περί κουρέματος και περί Βραζιλίους» σκορπίζουν κατάθλιψη και αβεβαιότητα. Σε 40% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες συμπολιτών μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ζούμε υπό την κατοχή του Μνημονίου, της Τρόικας, των Δανειστών και των Τοκογλύφων. Οι λαθεμένες κινήσεις της ανίκανης κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, η ολιγωρία των εταίρων στην Ε.Ε. και οι αντιφατικές τους δηλώσεις έχουν μετατρέψει την ζωή μας σε ΚΟΛΑΣΗ. Οι δηλώσεις του Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού μας, «με τέτοια μέτρα μεγαλώνεις την ύφεση» τα λένε όλα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνά πλέον την χώρα μας αλλά εκτελεί τις εντολές των Τροϊκανών και των Δανειστών μας. Έτσι βιώνουμε μια πρωτοφανή καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων και μια άγρια φοροεπιδρομή στην τσέπη μας, που λίγο απέχει από το να ξεσηκωθεί ο λαός εξ αιτίας της φτώχειας και της ανέχειας.

Μειώνουν τις επικουρικές συντάξεις, τους μισθούς, το εφάπαξ και τα επιδόματα. Φτάσανε στο 5.000ευρώ το αφορολόγητο, αυξάνουν την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ αφήνουν τον φόρο «επιτηδεύματος», που τον είχαν βάλει για να μην αυξηθεί η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης. Βάζουν εφ’ όρου ζωής το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω της ΔΕΗ, την στιγμή που οι πολίτες χρωστάνε στην επιχείρηση αυτή 822 εκατομμύρια ευρώ, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Βάζουν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο και αυτοί που έχουν αναπηρία 100% και διώχνουν εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους με το κόλπο της εργασιακής Εφεδρείας. Ο Γιώργος Παπανδρέου από το «Υπάρχουν Λεφτά» έφτασε στο να παίρνει μέτρα εξόντωσης των πολιτών. Όλη η Ελλάδα, ΑΠΕΡΓΕΙ και αυτούς δεν τους καίγεται…καρφί….! Ζουν στον κόσμο τους…..

Σε κατάσταση πανικού είναι ο Λαός και σε αδιέξοδο είναι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διαφωνούν και ανταλλάσουν βαρειές εκφράσεις ακόμη και μέσα στον χώρο του κοινοβουλίου. Αν τώρα δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν ως άνθρωποι, ας σκεφθούν τι θα γίνει αν, λέγω αν, ψηφίσουν τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα και γίνουν οι «κότες» της Βουλής.

Το κρατικό Ραδιόφωνο ανέφερε προχθές πως σ’ ένα μεγάλο πολυκατάστημα στην Αθήνα γράφτηκε το σύνθημα «Μόλις πεινάσουμε θα σε Σπάσουμε». Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει και όλοι οι εργαζόμενοι είναι κόντρα στην ανίκανη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν τον νοιάζει τον πολίτη αν φύγουν νύχτα και με ελικόπτερο οι κρατούντες, ή αν υλοποιηθεί το σύνθημα των Αγανακτισμένων «στο Γουδί στο Γουδί». Τον νοιάζει το παρόν και το μέλλον της χώρας και των ΠΑΙΔΙΩΝ του.

Σήμερα ο καθένας σκέφτεται το ποιοι τον έφεραν σ’ αυτό το κατάντημα, γιατί δεν τιμωρήθηκε κανένας, γιατί δεν δημεύτηκε η περιουσία των ΚΛΕΦΤΩΝ και των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ και πως θα βγει, αν θα βγει και πότε θα βγει από τον φαύλο κύκλο, που την έριξαν οι φαυλεπίφαυλοι της χώρας αυτής.

Για να ξεκαθαρίσει κάπως η κόπρος του πολιτικού συστήματος και για να ανατείλει κάποια ελπίδα σωτηρίας η μόνη λύση είναι να μιλήσει ο Λαός. Εκλογές λοιπόν Εδώ και Τώρα και πριν πέσουμε από την «Σκύλλα στη Χάριβδη».

Πάντως το κράτος καταρρέει μέσα από τις ρωγμές και τις αδυναμίες, που το ίδιο έστησε. Απ’ εδώ και πέρα κανένας δεν πρόκειται να κυβερνήσει με μπλόφες και με πελατειακό κράτος. Εδώ τελειώνει «ο ουρανός» για τους επαγγελματίες, τους ψεύτες και τους κλέφτες πολιτικούς.

Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ, ΛΑ.Ο.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr