Έτσι θα κάνουμε Πάσχα – Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

0 544

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στην πρωινή εκπομπή του Open Tv. Εκεί, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην εφαρμογή των μέτρων και δη στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, ενόψει Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει στο 13033 επιλογή sms επίσκεψης σε συγγενή. «Δεν θα πρέπει να πετάξουμε ό,τι κερδίσαμε με τόσο κόπο», τόνισε ο κ. Πέτσας ενώ, παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «θα πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για την ορθή αντιμετώπιση του κορονοϊού».

Στις συνεχείς συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας των ΙΧ τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα έχει πέσει στο τραπέζι, έχει συζητηθεί, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί τίποτα. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι αποφάσεις να ληφθούν την τελευταία στιγμή, αναλόγως με τη συμπεριφορά που δείξει ο κόσμος. Αν δηλαδή υπάρξει μαζική κίνηση των πολιτών, όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο, τότε ενδέχεται να ληφθεί η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ. Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως αν αποφασιστεί το πλέον αυστηρό μέτρο, θα τεθεί σε εφαρμογή από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός πριν και μετά την Ανάσταση και φυσικά την Κυριακή του Πάσχα για να μπει φρένο στις συναθροίσεις σουβλίσματος του οβελία. Πάντως από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως όλα θα αποφασιστούν βάσει των συνθηκών που θα δημιουργηθούν.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε ότι φέτος το Πάσχα θα πρέπει όλοι να μείνουμε σπίτι με τους ανθρώπους που ζούμε μαζί καθώς δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών.

Παράλληλα, σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών ανέφερε: «Οι λειτουργίες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για όλη την εβδομάδα. Θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία τήρησε τις απαγορεύσεις, εκτός από δύο εξαιρέσεις. Δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων κατά τις γιορτές του Πάσχα».

Το τριπλό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. – Αγορά, εκκλησίες και… οβελίας

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη σχεδιάσει ένα τριπλό σχέδιο για να μπορέσει να αποτρέψει το ενδεχόμενο συνωστισμού πολιτών κατά την αγορά των προϊόντων και των εδεσμάτων για το πασχαλινό τραπέζι. Ενδεικτικό είναι πως στη Βαρβάκειο Αγορά η είσοδο θα γίνεται ανά 10 πολίτες, από αυτή της οδού Αρμοδίου και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος. Όσοι βγαίνουν, τόσοι θα εισέρχονται, ενώ οι αστυνομικοί θα φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων έξω από την αγορά. Αστυνομικές περιπολίες θα γίνονται σε συνοικιακά κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ που θα αφορούν την τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους πολίτες. Παράλληλα οι αστυνομικοί θα φροντίσουν για την ασφάλεια πωλητών και επιχειρηματιών από πιθανές ληστρικές επιθέσεις.

Προβληματισμός υπάρχει για νέα ενδεχόμενα… αντάρτικα από πιστούς και ιερείς σε εκκλησίες την ημέρα του Επιταφίου και της Ανάστασης, μετά και τα γεγονότα σε Κουκάκι και Κέρκυρα. Γι αυτό θα ενισχυθούν οι περιπολίες έξω από ναούς, ενώ στελέχη άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν διαδικτυακούς συνδέσμους όπου έχουν παρατηρηθεί μαζικά καλέσματα πιστών.

Οι περιπολίες των αστυνομικών αναμένεται να ενταθούν το Μεγάλο Σάββατο, την ημέρα της Ανάστασης, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα σε γειτονιές της Αττικής. Στόχος της επιχείρησης είναι η διεξαγωγή ελέγχων στους δρόμους της πρωτεύουσας για τον εντοπισμό άσκοπων μετακινήσεων, και αποτροπής εσωτερικής-αστικής πασχαλινής «εξόδου».

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr