Οι μετακινήσεις των ετεροδημοτών για τις εορτές του Πάσχα και ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού covid -19 – Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

1 1.394

Αγαπητοί συνδημότες,

Αύριο μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα οδεύοντας προς την Κυριακή του Πάσχα κάτω από πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ως πρωτόγνωρη βέβαια κατάσταση εννοώ την πανδημία που βιώνουμε όλοι μας  και ο φόβος που δημιουργεί μια πιθανή τέτοια μετακίνηση για τον κίνδυνο της διασποράς,καθ’ότι ένα ταξίδι αυτές τις μέρες σημαίνει επαφή με ανθρώπους παντού, στα ψώνια προετοιμασίας,στη διαδρομή (βενζινάδικο,διόδια, στις συναντήσεις με τους οικείους κλπ.) ,ενώ η εντολή της  πολιτείας είναι σαφέστατη:

« ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!»

Το γνωρίζω πως οι ετεροδημότες αποτελούν κάτι το μοναδικό , ένα ιδιαίτερα προσφιλές ,πολύ δυνατό κομμάτι για τον Δήμο και δείχνουν πάντα αυτές τις ημέρες την ιδιαίτερη αγάπη τους, για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, αλλά πρέπει να σεβαστούν τις δύσκολες στιγμές που περνάει  η πατρίδα μας αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος και να δείξουν όλοι τους την ευθύνη που τους αναλογεί βοηθώντας έτσι ,στην προστασία των ηλικιωμένων που ζουν στα χωριά προς τους οποίους υπάρχει και ο κίνδυνος να μεταφέρουν τον ιό.

Αγαπητοί συνδημότες,

Θεωρώ πως προτεραιότητα της κάθε Δημοτικής Αρχής είναι να εφαρμόσει κάθε μέτρο που συμβάλλει στον περιορισμό του ιού με στόχο την καλύτερη δυνατή προστασία της υγείας των κατοίκων.

Αφού ακόμη ο Δήμαρχος δεν έχει απευθύνει μια τέτοιου είδους έκκληση  προς τους ετεροδημότες, να μην ταξιδεύσουν προς την περιοχή του Δήμου Μετεώρων ( πόλη της Καλ/κας και τα χωριά  ), θεωρώ αναγκαίο να το κάνω εγώ .

Απευθύνω λοιπόν θερμή έκκληση  προς όλους τους ετεροδημότες μας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σ’αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να παραμείνουμε σε απόλυτη προσήλωση με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας , του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Δεν χωράει καμιά παραχώρηση καμιά έκπτωση.Έτσι μόνο θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας ,τους συνανθρώπους μας και το κοινωνικό σύνολο από την διασπορά του ιού. Μην ξεχνάμε επίσης το γεγονός ότι για το διάστημα αυτό είναι σε ισχύ και η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ( Α42), για απαγόρευση μετακινήσεων.

Μείνετε λοιπόν στο σπίτι σας μην μετακινείστε όσο διαρκεί η περίοδος των μέτρων,γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε πως πιθανή ανάγκη που θα προκύψει το τοπικό σύστημα υγείας είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταπεξέλθει.

Το ξέρω είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά θα την ξεπεράσουμε με αλληλεγγύη,σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!

ΚΩΣΤΑΣ  ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. Σκαμιάς λέει

    Μας επιτρέπεις να βάψουμε αυγά

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr