Κορονοϊός: Στους 20 οι νεκροί στην Ελλάδα – 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά

0 642

Στους 20 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (24/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ενώ τα νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο είναι 48 με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 743.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριξε πως πλέον όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν από ένα τουλάχιστον κρούσμα, ενώ έδωσε κάποια νέα στοιχεία σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάζει ο ασθενής στο αρχικό στάδιο της νόσου. Ανέφερε μάλιστα ότι η απώλεια όσφρησης ενδέχεται να είναι σύμπτωμα κορονοϊού, στοιχείο που είναι «φρέσκο» στην επιστημονική κοινότητα.

Για μια ακόμη φορά, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε τις απαραίτητες συμβουλές στους πολίτες, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει «αν πλένετε συχνά τα χέρια σας και να κρατάτε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρο από τους άλλους». «Ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος και δεν φοβάται κανέναν», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 743.

Συνολικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, έχουμε ήδη 20 νεκρούς ( όλοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα και ένας ηλικιωμένος ) ενώ διασωληνωμένοι είναι 45 πολίτες και 32 πολίτες έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι δεν αυξήθηκαν σε μία ημέρα οι διασωληνωμένοι αλλά πρόκειται για στοιχεία που έφτασαν στον ΕΟΔΥ την Τρίτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr