Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν τα τρία πρώτα πρόστιμα των 150€ σε Χίο και Λέσβο

0 834

Σε νησιά του Βόρειου Αιγαίου “έπεσαν” τα πρώτα τρία πρόστιμα για άσκοπη κυκλοφορία. Επιβλήθηκαν σε δύο οδηγούς και έναν πεζό πολίτη, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων το πρωί της Δευτέρας να κυκλοφορούν σε δρόμους της Λέσβου και της Χίου, χωρίς να έχουν μαζί τους την απαραίτητη έγγραφη βεβαίωση μετάβασης ή την ηλεκτρονική έγκριση μέσω SMS για τη μετακίνησή τους σε κάποιον συγκεκριμένο προορισμό.

Τα πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ, βεβαιώθηκαν σε έναν πεζό και έναν οδηγό στη Χίο, καθώς σε σε έναν ακόμη οδηγό στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος δεν είχε κανένα έγγραφο ενώ στο όχημα που οδηγούσε επέβαιναν περισσότερα άτομα από το επιτρεπόμενο όριο των δύο.

Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν στο ethnos.gr την επιβολή των προστίμων. Δεν διευκρίνισαν, ωστόσο, για ποιο λόγο δεν τηρήθηκε σε αυτές τις περιπτώσεις η γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για συστάσεις και αποφυγή επιβολής προστίμων κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής της απαγόρευσης μετακίνησης. Σε κάθε περίπτωση, οι τρεις πολίτες έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά της επιβολής προστίμου εντός τριών ημερών.

Από τις 6 το πρωί είναι εντατικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας με μπλόκα και στο Βόρειο Αιγαίο, όπως σε ολόκληρη τη χώρα. Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες, ισχύουν από το τέλος της περασμένης εβδομάδας μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας όσων διαμένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, για λόγους πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr