Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας – Έντονο επεισόδιο μεταξύ Σακελλαρίου και Ζαχαράκη

Ήταν η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε τέτοια ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας.
Προς στιγμή φάνηκε πως η κατάσταση θα ξέφευγε από κάθε έλεγχο αφού κάποιοι σύμβουλοι σηκώθηκαν και από τα έδρανα.

0 484

Ήταν η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε τέτοια ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας.
Προς στιγμή φάνηκε πως η κατάσταση θα ξέφευγε από κάθε έλεγχο αφού κάποιοι σύμβουλοι σηκώθηκαν και από τα έδρανα. Ήταν η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε τέτοια ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας.
Προς στιγμή φάνηκε πως η κατάσταση θα ξέφευγε από κάθε έλεγχο αφού κάποιοι σύμβουλοι σηκώθηκαν και από τα έδρανα.
Πρωταγωνιστές του έντονου επεισοδίου ο πρώην Δήμαρχος Κλεινοβού κ. Ζαχαράκης (νυν Σύμβουλος Αντιπολίτευσης) και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου.
Αφορμή της διένεξης η συζήτηση για την καταγγελία των εργαζομένων «Βοήθεια στο σπίτι».
Ο κ. Ζαχαράκης ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο γιατί οι εργαζόμενοι φθάσαν σ’ αυτό το σημείο.
Η απάντηση του κ. Σακελλαρίου ήταν ότι την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν τα πρώην Δ.Σ. των κοινοφελών επιχειρήσεων που δεν συνεδρίασαν το πρώτο 4μηνο του 2011.
Ο κ. Ζαχαράκης ανταπάντησε στον Δήμαρχο πως αυτός απαξίωσε τα Δ.Σ. και δήλωσε πως ο ίδιος προσπάθησε να συνεδριάσει η επιχείρηση του Δήμου του πάνω από τρεις φορές.
Ο Δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι οι προσκλήσεις του κ. Ζαχαράκη ήταν οικονομικές και δεν επιθυμούσε να πραγματοποιηθούν.
Ο κ. Ζαχαράκης εξεμάνη χαρακτηρίζοντας τον Δήμαρχο ψεύτη και συκοφάντη.
Οι φράσεις αυτές εξόργισαν τον κ. Σακελλαρίου που ανταπάντησε στον κ. Ζαχαράκη, αφήνοντας σοβαρές αιχμές.
Δεσμεύτηκε πως ξεκινάει εξονυχιστικός έλεγχος του πρώην Δήμου Κλεινοβού για τυχόν παρατυπίες λαμβάνοντας την απάντηση «σε προκαλώ να το κάνεις», από τον πρώην Δήμαρχο.
Προς στιγμή φάνηκε να προκαλείται γενική σύρραξη αφού πολλοί σύμβουλοι σηκώθηκαν από τα έδρανα και κινήθηκαν απειλητικά.
Η συνεδρίαση διεκόπη και όταν ξεκίνησε ο πρόεδρος του «Σώματος» κ. Τσουρβάκας αξίωσε από τον κ. Ζαχαράκη να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς ή να αποχωρήσει από την αίθουσα.
Ο κ. Ζαχαράκης δεν ανακάλεσε και αποχωρώντας τον ακολούθησε η πλειοψηφία των συμβούλων της Αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος διέκοψε και πάλι την συνεδρίαση και όταν ξανάρχισε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Μπουτίνας είχε καταφέρει να αποτρέψει την αποχώρηση της ομάδας του.
Ο κ. Ζαχαράκης ανακάλεσε τα λεγόμενά του όπως και ο κ. Σακελλαρίου «πήρε πίσω» τα περί «εξονυχιστικού» ελέγχου του πρώην Δήμου Κλεινοβού.
Θέματα ημερήσιας διάταξης
Στα θέματα εντός ημερήσιας διάταξης υπήρχε μια σειρά περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για κτηνοτροφικές μονάδες όπου «πέρασαν» ομόφωνα και γρήγορα.
Αποφασίστηκε η απαγόρευση στάθμευσης μπροστά από την Μητρόπολη ώστε να μπορούν να διέρχονται μεγάλα λεωφορεία που μεταφέρουν επισκέπτες στην παλαιά εκκλησία της Καλαμπάκας. Ήταν αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης και ψηφίστηκε ομόφωνα.
Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει τελειώσει το σχέδιο πόλεως Καστρακίου, ανέφερε ο Δήμαρχος και εγκρίθηκε η Γ΄ φάση της μελέτης.
Πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων).
Εκλέχτηκαν οι κ.κ. Σακελλαρίου, Μπουτίνας, Τσουρβάκας, Παπαχρήστος και Ζαχαράκης.
Εκτός ημερήσιας διάταξης
Συζητήθηκαν οκτώ θέματα:
1) Αποδοχή χρημάτων για πυρασφάλεια
2) Σχολικά κτίρια που εκμισθώνονταν από την Ν.Α.
3) Αποπεράτωση έργου κτιρίου διάσωσης Κλεινοβού
4) Γεύμα που προσφέρει ο Δήμος κάθε χρόνο σε Διευθυντές, προϊσταμένους και κληρικούς την ημέρα της εορτής του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος
5) Επιλογή τράπεζας για οικονομικές συναλλαγές και τρόπο απεμπλοκής από τον προσυμβατικό έλεγχο.
Τελικά το ποσό υπερανάληψης θα αγγίξει τις 499.500 Ευρώ.
6) Αποδέχτηκε το «Σώμα» την εκμίσθωση ενός κτιρίου του ΟΣΕ για 25 χρόνια με ενοίκιο 50 Ευρώ μηνιαίως
7) Το συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 29 Σεπτέμβρη όπου στους Συμβούλους θα μιλήσει η κ. Αικατερίνη Δημουλά και θα ενημερώσει με την επιθυμία της να ανακατασκευάσει την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας στα πρότυπα της βραβευμένης βιβλιοθήκης της Βέροιας
8) Κατασκευή ενός τοιχίου αντιστήριξης σε Δημότη με κινητικά προβλήματα
Πριν την συνεδρίαση ο κ. Σακελλαρίου ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις εκλογές στην ΤΕΔ (Τοπική Ένωση Δήμων) και για το δικόγραφο που αφορά τις τιμές απαλλοτρίωσης για ακίνητα στο Καστράκι από την διέλευση του Ε-65.

 

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr