Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Γιάννης Μπουτίνας για το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων

0 3.381

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη συντήρηση και λειτουργία του Μουσείου Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων σας παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία : 

– Το έργο ΄΄ Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων ΄΄ συμβασιοποιήθηκε το 2011 από  τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ,  τον Δήμαρχο Μετεώρων κ. Δημήτρη Σακελλαρίου και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο .

– Στη συγκεκριμένη σύμβαση της 30/11/2011  αναφέρεται ότι στις υποχρεώσεις του Δήμου ,ως φορέα λειτουργίας , μεταξύ άλλων είναι Q

΄΄ να διασφαλίσει τη λειτουργία του έργου μετά την ολοκλήρωση του είτε αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη λειτουργία του ή αναθέτοντας αυτήν σε τρίτο φορέα ΄΄

ενώ στην  Περιφέρεια Θεσσαλίας ως Φορέας Πρότασης δεν υπάρχουν περαιτέρω υποχρεώσεις μετά την παραλαβή του έργου .

– Η παραλαβή του έργου πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις  21/01/2016 με την υποχρέωση του Δήμου να μην παράγει έσοδα από το έργο μέχρι την παρέλευση 5 ετών , δηλαδή μέχρι 20/01/2021 , το οποίο γίνεται με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία περί έργων που έχουν  χρηματοδο-τηθεί στο 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Σημειώνεται δε ότι η εγγύηση καλής λειτουργίας του έργου παρήλθε στις  31/01/2019 .

– Τους τελευταίους μήνες έγιναν επαφές αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Μετεώρων με τα άτομα της Επιτροπής  Παρακολούθησης και Παραλαβής του έργου που αφορούσαν ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου , κατά τις οποίες ενημερώθηκαν εκτενώς  για αυτά τα θέματα.

 

– Κατά συνέπεια για οιαδήποτε συντήρηση εξοπλισμού και προμήθεια  λοιπών υλικών του συγκεκριμένου Μουσείου είναι αποκλειστικός υπεύθυνος ο Δήμος Μετεώρων .

 

  • Επισυνάπτονται αντίγραφα των αποφάσεων

 

Γιάννης Μπουτίνας

Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού

Περιφέρειας Θεσσαλίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr