Το δικαίωμα στη δουλειά διεκδίκησαν 5.066 συμβασιούχοι σε Δασαρχεία της «κοινωφελούς εργασίας»

0 5.533

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στις Δασικές υπηρεσίες όπου με την πανελλαδική κινητοποίηση στις 20/11/΄19 διεκδίκησαν το δικαίωμα στη δουλειά!

«Τα δάση θέλουν προστασία, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία».

Με αυτό το σύνθημα διαδήλωσαν εκατοντάδες συμβασιούχοι σε Δασαρχεία από όλη  τη χώρα, αντιδρώντας στις απολύσεις περίπου 5.000 συμβασιούχων στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας»,  μακριά από τις γνωστές φωνές για την υπονόμευση του αγώνα, σε εκτεταμένες φήμες που κυκλοφορούσαν όλως τυχαίως κατά την ώρα της κινητοποίησης για παράταση του προγράμματος, οι εργαζόμενοι στη δασοπροστασία μετακινήθηκαν με πούλμαν και κάθε μέσο για την πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα και έδωσαν αγωνιστικό μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και κάθε κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Ωστόσο, δεν πήραν απάντηση και πορεύτηκαν δυναμικά στη Βουλή. 

Καταγγέλλουμε τη στάση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση που δεν δέχτηκε να συναντήσει τους συναδέλφους στη δασοπροστασία, δείχνοντας για μια ακόμα φορά την απέχθειά του απέναντι σε εργαζόμενους που κινητοποιούνται.

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να δικαιώσει τα αιτήματα των εργαζομένων στη δασοπροστασία, οι οποίοι όλους αυτούς τους μήνες εξειδικεύτηκαν και ενίσχυσαν με την εργασία τους τα Δασαρχεία στις οξυμένες ανάγκες που υπάρχουν στην προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου.

Η παράταση του προγράμματος, η διεκδίκηση της σταθερής εργασίας θα προέλθει μόνο μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων, τη συμμετοχή, την ενότητα και το συντονισμό τους, κόντρα στις φωνές που όλο αυτό το διάστημα έσπερναν ελπίδες πως μέσα από νομικές ενέργειες και διαδικτυακές παρεμβάσεις θα “κλείδωναν” την παράταση.

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι μέσα από τη συμμετοχή τους, μέσα από τη συζήτηση στα Δασαρχεία, με την πείρα που αποκτούν όλο αυτό το διάστημα, μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που κάθεται πάνω στο σβέρκο των εργαζομένων συνολικά.

Μόνο οι αγώνες, η συμμετοχή και η δράση μπορεί να φέρουν αποτελέσματα.

Ούτε οι υποτιθέμενες συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, ούτε οι Μεσσίες που υπόσχονται λύσεις με το αζημίωτο, ούτε η φημολογία.

Το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη δασοπροστασία αποφασίζουν! 

Τους καλούμε να πάρουν μαζικά μέρος και στο νομό μας στην κοινή δράση που οργανώνουν εργατικά σωματεία και Συνταξιουχικές Οργανώσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση και στο Συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη στις 11.00π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Οι ανάγκες είναι υπαρκτές!

Ο αγώνας για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους είναι δίκαιος!

photo από 902.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr