Βουλευτές ΠΑΣΟΚ ν. Τρικάλων – Επιστολή προς το Υπ. Παιδείας για τα ΤΕΙ των Τρικάλων

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμοντοπούλου και τον υφυπουργό κ. Πανάρετο. απέστειλαν οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ν. Τρικάλων για το θέμα των ΤΕΙ στα μηχανογραφικά των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων.

0 332

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμοντοπούλου και τον υφυπουργό κ. Πανάρετο. απέστειλαν οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ν. Τρικάλων για το θέμα των ΤΕΙ στα μηχανογραφικά των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων.

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμοντοπούλου και τον υφυπουργό κ. Πανάρετο. απέστειλα οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ν. Τρικάλων για το θέμα των ΤΕΙ στα μηαχνογραφικά των φετινών πανελληνίων εξετάσεων.

Η επιστολή αναφέρει:

Με την επιστολή μας θα θέλαμε να σας ζητήσουμε, όπως και προφορικά σας θέσαμε, τη διατήρηση τμημάτων των ΤΕΙ στα Τρίκαλα στα μηχανογραφικά των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων για τους παρακάτω λόγους:

α) Το Τμήμα Δομικών Έργων παρουσιάζει στοιχεία-μεγέθη όπως ο αριθμός των εισακτέων, των εισαγομένων και των παρακολουθούντων το τμήμα φοιτητών που όχι μόνο δεν δικαιολογούν την αφαίρεσή του από το μηχανογραφικό αλλά αντιθέτως επιβάλλουν την αναβάθμισή του.

β) Τα δύο τμήματα είναι τα μοναδικά που λειτουργούν στο νομό μας σε αντίθεση με τους άλλους νομούς της Θεσσαλίας και άλλων ανάλογων περιοχών της χώρας όπου υπάρχουν και λειτουργούν πολλά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ ταυτόχρονα.

γ) Αν συμβεί αυτό θα είμαστε ο μοναδικός νομός της χώρας που αφαιρούνται από τα βιογραφικά όλα τα τμήματα των ΤΕΙ που λειτουργούν και δεν θα παραμείνει κανένα.

Αυτό θα προκαλέσει εκτεταμένες και απρόβλεπτες αντιδράσεις από όλους τους φορείς του νομού, τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη και να στηρίξουμε.

Πρότασή μας είναι να διατηρηθεί στα φετινά μηχανογραφικά το τμήμα Δομικών Έργων στο οποίο να συγχωνευτεί και το τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων και να μεταφερθούν στα Τρίκαλα και τα τμήματα του ΤΕΙ που λειτουργούν στη Λάρισα και έχουν ως αντικείμενο συναφείς σπουδές που άπτονται των έργων υποδομής, έτσι ώστε να λειτουργήσει στα Τρίκαλα μια άρτια Σχολή, η οποία να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις της σωστής και ολοκληρωμένης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με Εκτίμηση

Χάιδος Χρήστος

Μαγκούφης Χρήστος

Μερεντίτη Αθανασία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr