Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Δημάρχου με το τοπικό συμβούλιο Διάβας

0 1.707

Πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 8 στο κοινοτικό γραφείο Διάβας συνάντηση του Δημάρχου Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκου, του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ κ. Ντίνου Καρακώστα, καθώς και των δύο διευθυντών τις επιχείρησης και του γενικού γραμματέα του Δήμου Μετεώρων κ. Κυριακούλη με το τοπικό συμβούλιο της Διάβας.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το παρών οι τοπικοί σύμβουλοι Διάβας κ. Δημάσης, κ. Κύρος και η κα. Γεωργίου, ενώ απουσίαζε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπουτίνας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα.

Ο νέος πρόεδρος του χωριού κ. Φώτης Αλέκος, αρχικά αναφέρθηκε στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του, όπως η αλλαγή λαμπτήρων στους στύλους, επισκευές στο χώρο του ιατρείου και του δημοτικού σχολείου, ενώ αναφέρθηκε σε ζητήματα υψίστης σημασίας σχετικά με την καθημερινότητα των κατοίκων του γειτονικού χωριού, όπως τα προβλήματα στις οδούς και την υπερβολική βλάστηση κοντά σε αγροτικούς δρόμους και ρέματα, για τα οποία ζήτησε την αρωγή της δημοτικής αρχής.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος δεσμεύθηκε για την βοήθεια στο έργο του συμβουλίου και τόνισε τη δυνατότητα ένταξης έργων για την ανάπλαση του δημοτικού σχολείου σε χρηματοδοτικά προγράμματα για σχολεία, ένα από τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκε κατά την επίσκεψή του στους αρμόδιους στην Αθήνα.

Στη συνέχεια τέθηκε επί τάπητος το βασικό θέμα της συνεδρίασης, που ήταν το χρόνιο πρόβλημα της Διάβας το οποίο αφορά τα λύματα των κατοίκων της Κορομηλιάς, τα οποία καταλήγουν στις υδάτινες πηγές του χωριού, με τον κ. Δημάση να φέρνει στο προσκήνιο το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για το θέμα και να αναφέρει τις 3 λύσεις που έχουν προταθεί. Ωστόσο οι εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΜ ανέφεραν χαρακτηριστικά πως το νερό, τόσο πριν την επεξεργασία (χλωρίωση), όσο και μετά ελέγχεται σε ειδικά εργαστήρια και της επιχείρησης, αλλά και εξωτερικού συνεργάτη ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πως μέχρι στιγμής τα επίπεδα σε κολοβακτηρίδια (e. coli) είναι στα επιτρεπτά όρια.

Τελικώς, ύστερα από εκτενή συζήτηση και ενημέρωση από τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΜ αποφασίστηκε η ανάθεση από το δήμο, σε ειδικό μηχανικό, μελέτη για την δημιουργία αγωγού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr